Karşıyaka Halk Forumları, Suruç'taki kamplara yerleşen Kobanililer ile dayanışmak amacıyla İzmir'de "Her apartmanda bir gönüllü" kampanyası başlattı. Komşularından kuru gıda, çocuk bezi, çocuk maması ve kadın pedi toplayan apartman sakinlerinin hedefi kampanyayı çok sürede İzmir geneline yaymak.

IŞİD saldırılarından dolayı Kobani'den Suruç'a göç etmek zorunda bırakılanlar için Kobanililere yardım için bir kampanya da İzmir'de başlatıldı. İzmir'de Gezi Direnişi sonrası oluşturulan Karşıyaka Halk Forumu, kamplara yerleşen Kobanili ailelerle dayanışmak amacıyla "Her apartmanda bir gönüllü" adı altında bir yardım kampanyası başlattı.

Kampanya kapsamında apartmanda oturan bir yurttaş, komşularından, kuru gıda, çocuk bezi, çocuk maması ve kadın pedi toplayarak, her mahallede kurulan toplanma merkezine iletiyor. Burada toplanan yardım malzemeleri, Şengal ve Kobani'ye Dayanışma Ağı'na iletilerek, çadır kentlere gönderiliyor.

‘İZMİR'DEN KOBANi'YE BİR KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ KURULDU’

Kampanya yürütücüsü Karşıyaka Halk Formu üyesi Umut Karaman, kampanya ile hem komşular arası bir birlikteliğin oluştuğunu hem de savaş mağdurlarıyla bir dayanışmaya için bir ağın oluştuğunu söyledi.

Kurulan çadır kentlerle barınma ve giyim sorununun önemli ölçüde giderilmiş olmakla beraber, günlük temel gıda ihtiyaçlarının olduğuna ve bu yardımların sadece bölge illerden tek sağlanamayacağını belirten Karaman, İzmir'den ve diğer metropol illerden yardım akışının aralıksız bir şekilde sürdürülmesi gerektiğini belirtti.

İzmir'den Kobani'ye bir kardeşlik köprüsünü kurulduğunu ve bunu devam ettireceklerini dile getiren Karaman, çadır kentlerde ihtiyaçlarının bitmediğini ve ihtiyaç doğrultusunda yardım toplamaya devam edeceklerini söyledi.

İzmir'de yaşayan herkesin "Her apartmanda bir gönüllü" kampanyasına sahip çıkması gerektiğinin altını çizen Karaman, "Savaş mağduru insanların yaşam koşullarını rahatlatmak için onların geleceğini iyi yaratmak için bizler varız, var olmaya devam edeceğiz" dedi.

HEDEF, KAMPANYAYI İZMİR GENELİNE YAYMAK

Kampanyanın başka bir yürütücüsü Ece Arslan da, Kobanililerin zor koşullarda yaşam mücadelesini verdiğini belirten Aslan, "İzmir'de bulunan tüm yurttaşları yardım etmeye çağırıyoruz. Bugün kendi ülkelerinden zorla göç ettirilen insanların yanında olduğumuzu onlara hissettirmemiz lazım. 'Her apartmana bir gönüllü' yardım kampanyasına her bir yurttaş elinden geldiği kadar destek olmalı ve İzmir'in geneline yaymalıyız. Savaşta mağdur olanların kendi ülkelerine dönene kadar bu yardımları yapmaya devam edelim" diye konuştu. (DİHA)