Kobani’nin batısındaki Zorava Tepesi’ne kazılan mevzilere yerleşen 6 IŞİD’linin silahları ile kaçarak Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) askerlerine teslim olduğu öne sürüldü.

Dicle Haber Ajansı’nın haberine göre, Zorava Tepesi ile Siftek köyü arasına kazılan mevzilerdeki 4 IŞİD’li bindikleri motosikletler ile Kobanililerin araçlarını bıraktıkları sınır hattına geldi. Hemen ardından 2 IŞİD’li daha motosiklet ile araçların içine geldi. 6 IŞİD’li, silahları ile sınır tellerini aşarak TSK’ya ait bir askeri aracın yanına geldi. Askeri araca bindirilen 6 militan havadan eskortluk yapan askeri helikopter eşliğinde alandan uzaklaştırıldı.

TANIKLAR: ASKERİN BİLGİSİ DAHİLİNDE KAÇTILAR

Yaşananlara tanık olan Suruç’un sınır hattındaki Karaca (Swêdê) köylüleri, askerlerin komutanının IŞİD’lileri araca bindirdikten sonra yanlarına geldiğini ve “Buradan gidin. Burası askeri yasak bölge. Kaçan kimse de yok” dediğini aktardı.

Olaya tanık olan Siftekli Azad Şêxo, IŞİD’lilerin askerin bilgisi dahilinde kaçtığını ifade etti. Daha önceden IŞİD’liler sınıra çok yaklaşınca askerin üstlerinden ateş ettiğini, ancak bu defa hiç müdahalede bulunmadan direkt araca bindirdiğini aktaran Şêxo şunları söyledi:

“Hiçbirimiz bir şey demeden komutanın gelip bize yaptığı açıklama işbirliğinin kanıtıdır. Kobani’de ilerleme sürüyor. Buradaki IŞİD’liler öleceğini biliyor. Bu yüzden kaçıyorlar. Asker de onları alıp güvenli bölgeye götürüyor. Askeri araç onları götürürken, helikopter de havadan eşlik ediyor."

Kaynak: DİHA, zete.com / Foto: Arşiv