Mehmet Boran / Demokrat Haber

IŞİD ile savaşmak için gittiği Kobani’de hayatını kaybeden Muş Malazgirtli Perver Atlı’nın (Brusk Orhan) cenazesi sınır engeline takıldı. 17 yaşındaki gencin cansız bedenini almak için Suruç’a giden ailesine cenaze verilmedi.

1 Ekim’de Kobani’de hayatını kaybeden Perver’in ailesine ölüm haberi 3 Ekim tarihinde ulaştıktan sonra Suruç sınırına giden yakınlarının acıları bir kat daha arttı. Perişan halde oldukları gözlemlenen inşaat işçisi baba Harun Atlı, anne Kamile Atlı, iki kız kardeş ve 14 yaşındaki erkek kardeş Baver Atlı sessizliğe gömülmüş bir vaziyette cenazenin verilmesini bekledi. Cenazenin Türkiye sınırlarına geçmesine müsaade etmeyen yetkililer, ailenin cenazeyi görebilmesi için anne, baba ve iki kız kardeşin Kobani tarafına geçişine izin verdi.

‘BU MUAMELE İLE ACIMIZ İKİYE KATLANDI’

Tekirdağ’da yaşamını sürdüren Perver’in yakını Nizamettin Atlı konuyla ilgili, “Tekirdağ’dan Suruç’a 20 saat yolculuk yapmamıza rağmen cenazelerimizi vermiyorlar.  Acımız çok büyük. Bu muamele ile karşılaşınca acımız ikiye katlandı. Dirisini göremedik, ölüsünü görelim’’ şeklinde konuştu.

LEYLA GÜVEN: ‘’CENAZELERE İŞKENCE EDİLMEZ” 

HDP Gaziantep milletvekili Mahmut Toğrul aracılığıyla, HDP Şanlıurfa milletvekili Leyla Güven’e ulaştık. Demokrat Haber'e konuşan Güven, ‘’Biz tüm yetkililere ulaştık ancak bize dönülmedi. Telefonlarımıza yanıt alamıyoruz. Hayatını kaybeden 20 gencin ailesi ile birlikte sınırda 1 hafta boyunca oturduk. Yine de fayda etmedi. Aziz Güler olayını hepiniz görüyorsunuz. En azılı savaşlarda bile cenazelere işkence edilmez. Bir insan öldükten sonra onu kul değil, Allah yargılar” dedi.

Cenaze verilmediğinden dolayı Kobani’de defnedildi.