Kobani'de Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ve YPG (Halk Savunma Güçleri) arasındaki çatışmaların şiddeti artıyor.

Çatışmalar Türkiye sınırından da görülebiliyor. Kobani'yi savunmak ve Suriyeli Kürtlere destek için, yüzlerce kişi sınır tellerini aşıp Kobani'ye gitti.

ABD de IŞİD'e yönelik hava operasyonlarında Suriye'nin Deir ez Zor bölgesinde 4 IŞİD tankını vurduğunu, bir tankı da tahrip ettiğini duyurdu.

Bazı Batılı liderler, IŞİD'e karşı mücadelede Irak'ın aksine uluslararası destek istemeyen Suriye'nin de bombalanacağı endişesini taşıyor.

IŞİD'in geçen hafta kuşattığı Kobani'den son bir hafta içinde Türkiye'ye sığınan Suriyeli Kürtlerin sayısı 140 bini buldu.

Cuma günü sınırın diğer tarafına geçip Kobani'yi IŞİD'e karşı korumak isteyenlere, sınırda güvenlik güçlerinin göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyla müdahale ettiği bildirildi.

Görgü tanıkları, Kobani'deki çatışmalardan Türkiye topraklarına iki top mermisi düştüğünü ifade etti.

Çatışmaları Türkiye tarafından takip eden köy sakinlerinden Ali, Reuters haber ajansına "Amerika nerede? İngiltere nerede? Neden insanlar bize yardım etmiyor?" dedi.

Bu arada, İngiltere Avam Kanarası'nda yaklaşık yedi saat süren oturum sonunda yapılan oylamada, İngiltere'nin de IŞİD'e karşı hava harekatına katılması yönünde oy kullanıldı.

Danimarka hükümeti de yedi F-16 uçağı göndereceğini açıklarken, Belçikalı milletvekilleri de altı uçak gönderilmesi kararı aldı. (BBC Türkçe)