7-8 Ekim tarihlerindeki Kobani Direnişi’ne destek eylemlerine yönelik ırkçı saldırılarda İzmir’de önce silahlı saldırıya uğrayan ardından uğradığı linç sonucu yaşamını yitiren Ekrem Kaçeroğlu’nun 4 katil zanlısı yine tutuklanmadı.

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesinde dün görülen duruşmada müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan tutuksuz sanıklar da katılmadı.

Bir önceki duruşmada, Kaçeroğlu ailesinin avukatları, tutuksuz sanıklardan Reşit Aktaş’ın hedef gözeterek ateş ettiği ve eş zamanlı olarak Kaçeroğlu’nun yere düştüğü anın tespit edildiği görüntüleri mahkeme heyetine sunmuştu. Ailenin avukatlarının tüm ısrarına rağmen mahkeme, sanıkların tutuklanması talebini kabul etmemişti.

KAÇEROĞLU’NUN GİYSİLERİ NEREDE?

İkinci duruşmada söz alan mağdur avukatlarından Nezahat Paşa, soruşturmanın başından itibaren eksik yürütüldüğünü söyleyerek “Sadece 4 kişi hakkında dava açıldı. Orada bulunan herkesin bugün yargılanması gerekiyordu” diye konuştu.

Paşa, olay yeri keşfi yapılması talebinde bulundu. Mağdur avukatlarından Eylem Yıldız da, ortada bir cinayet olduğunu ve ciddi anlamda delillerin karartılmasının söz konusu olduğuna dikkat çekerek, “Ekrem Kaçeroğlu’nun üzerinde bulunan giysiler dosyanın aydınlatılmasında en büyük delildir.  Fakat şu an kıyafetler nerededir belli değil” dedi.

İzmir’in orta yerinde elinde silah, TOMA ve sivil polis eşliğinde bir linç olayının yaşandığını hatırlatan Yıldız, saatlerce süren linç olayına katılan kişilerin halen tutuklanmadığına dikkat çekti. Avukat Nergis Tuba Aslan ise, olay yeri görüntülerinin kendileri tarafından oluşturulacak uzman kişiler eşliğinde izlenmesini ve olaya ait adli emanette bulunan eşyaların tekrardan incelemesini talep etti.

Mağdur avukatları tüm sanıkların tutuklanmasını istedi. Ancak duruşmada beyanda bulunan sanık avukatları ise, tutuklanma talebinin reddedilmesini talep ederek, müvekkillerinin yargılanmaktan kaçmadığını iddia etti. Beyanların ardından mahkeme heyeti dava dosyasında eksikliklerin giderilmesini ve tutuksuz sanıkların tutuksuz olarak yargılanmalarına karar vererek duruşmayı 27 Ekim tarihine erteledi.  

“İNSANLAR ÖLMESİN DİYE ORAYA GİTTİ”

Duruşma öncesi HDP’nin  çağrısıyla adliye önünde Kaçeroğlu ailesine destek için açıklama yapıldı. Burada konuşan Ekrem Kaçeroğlu’nun babası Bahattin Kaçeroğlu, oğlunun insanlar ölmesin diye oraya gittiğini ve kendisinin öldüğünü söyledi.

Ekrem’in açıkça işlenen bir cinayete kurban gittiğini söyleyen Kaçeroğlu, “ Neyi, neden saklıyorlar, Ekrem ne yaptı size” diye sordu. Kendisine yönelik yapılan suçlamaları hatırlatan Kaçeroğlu, “Polis beni çağırıyor terörle mücadeleye, diyor ‘Sen beni taşlamışsın’. Ben onu taşladıysam Ekrem’i gözleri önünde öldürdüler o zaman siz neyi beklediniz?” diye tepki gösterdi.

Daha sonra söz alan HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, suçluların, adaletin karşısına çıkarılması için davanın takipçisi olduklarını belirtti. (EVRENSEL)