HDP’li siyasetçilerin yargılandığı Kobanê Davası duruşmasında provokasyon girişimi yaşandı. Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nin Sincan Cezaevi Kampüsü’ndeki duruşma  salonunda görülen salonunda devam eden yargılamaya verilen ara sırasında duruşmayı izleyen ırkçı bir grup HDP’li siyasetçilere saldırı girişiminde bulundu. 

Mahkeme heyetinin duruşmaya  ara vermesi üzerine salondan dışarı çıkan HDP siyasetçiler, o sırada “HDP susmadı susmayacak” sloganı attı.

Cezaevi kampüsü dışına çıkarıldıkları sırada grup içerisindekiler Ermeni toplumuna yönelik hareket içeren sözler sarf etti. 

Bunun üzerine HDP Urfa Milletvekili Nusrettin Maçin gruba yönelik, “Para karşılığında slogan atanlar HDP’yi susturamazsınız. Parayla slogan atanlar bunlar” ifadelerini kullandı.

KAÇMAZ’A SALDIRI GİRİŞİMİ

Duruşma salonun önünde slogan atan grup, HDP’li vekillerine saldırmak istedi. Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz bu durum üzerine bir polis amiri ile görüşmek istedi.

Bu sırada grubun içerisinde bulunup, “Emniyet Şehit Aileleri Vakfı’ndanım” diyen bir şahsın yanına geldiği sırada saldırmaya çalıştığı Kaçmaz, “Sizinle değil, yetkili memurla görüşmek istiyorum” yanıtı verdi. Polisleri Kaçmaz’a saldırmak isteyen kişiyi uzaklaştırdı ama grubun taşkınlıklarını sürdürmeye ve slogan atmalarına engel olmadı. 

Polisler duruma tepki gösteren Kaçmaz’dan salonun içerisine girmesinin istedi. Kaçmaz ise, “Hayır hayır onları çıkaracaksınız. Kamu binası içinde nasıl eylem yapabiliyorlar. Burası muz cumhuriyeti mi? Mevzuata aykırı bir şekilde içeri alıyorsunuz, gücünüz sadece işçiye emekçiye yetiyor değil mi?” yanıtı verdi.

Kaynak: MA