Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, bugün yazısında Kızılcık Şerbeti dizisini hedef aldı.

Kaplan, “Türkiye dizilerle kurşuna diziliyor” görüşünü savundu.

Kaplan yazısında, “Burası laik bir ülke. İçkiden rahatsız olan varsa gitsin evinde açsın orucunu. Bu halk bunun için çok mücadele verdi.’ Kızılcık Şerbeti adlı dizide böyle söyledi oyuncu! İçki ve oruç meselesinin laiklik açısından kışkırtıcı bir dille bu şekilde ele alınması çok tehlikeli! Burada, üstelik de Ramazan’ın ilk günlerinde böyle bir şeyin yapılması, provokatif ve oldukça. Diziyle laik militanlık yapıyor adamlar!” düşüncesini dile getirdi.

Kaplan şu ifadeleri kullandı:

“Üstelik de toplumun birliğinin ve kardeşliğinin zirveye çıktığı huzur ve sükûn ayı, rahmet ve kardeşlik ayı Ramazan’da! Ramazan’ın içine edecek şekilde hem de!  Oysa büyük deprem felâketinden sonra öylesine şiddetle ihtiyacımız var ki Ramazan gibi bir huzur ve kardeşlik ayına! Bir bu eksikti: Ramazan ayında Müslüman bir ülkede oruca bu kadar saygısızlık gösterilmesi, sadece ilkellik değil, hadsizliktir! Londra’da sokaklar Ramazan havasına büründürülecek şekilde süsleniyor ama bu Müslüman ülkede milletin birliğinin, kardeşliğinin en büyük iklimlerinden birini oluşturan oruca, Ramazan mevsimine saygısızlık yapılabiliyor!  Celladına âşık olmak böyle bir şey işte!

Özetle… Türkiye dizilerle “kurşuna diziliyor”: Dışarıdan emperyalistler tarafından fiilen ele geçirilemeyen ülke, içeriden zihnen ele geçiriliyor.”