Ahbap Derneği'ne çadır ve konserve gıda ürünleri sattığı açığa çıkan Kızılay'dan yeni açıklama geldi.

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, çadır ve konserve gıda ürünlerinin Ahbap Derneği'ne satılması hakkında, "Ahbap Derneği ile tesis edilen ticari ilişki Kızılay Cemiyeti ile değil Kızılay iştiraki olan Kızılay Lojistik Şirketi ile geliştirilmiştir" açıklamasını yaptı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin üçüncü gününde Ahbap Derneği'ne çadır sattığı ortaya çıkan Kızılay'la ilgili yeni bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor.

FOX TV'de açıklamalarda bulunan Ahbap Derneği'nin kurucusu Haluk Levent, “15 bin 250 adet çadır aldık. 2 bin 50’si Kızılay’dan alındı. 13 bin 200 tanesi de başka firmalardan alındı. Kızılay'da 2 bin 50 tane çadır vardı. 20 bin olsa, satın alacağım" ifadelerini kullandı.

AFAD'ın da çadırları parayla, faturalı aldıklarını belirten Levent, Kızılay'dan konserveyi de parayla aldıklarını söyledi.

Yayından sonra Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Kızılay kurumunun alt iştiraki olan Kızılay Lojistik A.Ş den 30 bin adet 4 kişilik bir ailenin 3 öğünlük yemeğini karşılayan ve 1 yıl bozulmayan gıda satın aldık" ifadelerini kullandı.

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, sosyal medya hesabı Twitter'dan yeni açıklamalarda bulundu.

Kızılay'ın kendisine gelen bağışları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığını savunan Kınık, "Kesinlikle satmamaktadır. Basında yer alan konu Kızılay’a sürdürülebilir gelir üreten insani yardım afet alanında uzmanlaşmış şirketlerimizin faaliyetleridir" dedi.

"Bağışlar doğrudan vatandaşlarımıza ücretsiz ulaştırılmaktadır" diyen Kınık, "Ahbap Derneği ile tesis edilen ticari ilişki de Kızılay Cemiyeti ile değil Kızılay iştiraki olan Kızılay Lojistik Şirketi ile geliştirilmiştir" ifadelerini kullandı.

Kerem Kınık'ın Twitter'dan yaptığı açıklamalar şöyle:

"1- Kızılay Cemiyeti kendisine gelen BAĞIŞLARI ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktadır, kesinlikle SATMAMAKTADIR Basında yer alan konu Kızılay’a sürdürülebilir gelir üreten insani yardım afet alanında uzmanlaşmış şirketlerimizin faaliyetleridir

2- Kızılay Lojistik AŞ Afet, İnsani Yardım, Sağlık, Savaş Lojistiğinde uzmanlaşmış uluslararası humaniter sektörün en büyük lojistik firmalarından biridir ve gelirlerinin tamamını insani yardım amaçlı Kızılay Cemiyetine aktarmaktadır.

3-Zor zamanlarda, zor bölgelere, yüksek kapasite ile uluslararası kalite standartlarında tedarik zinciri kurarak destek veren @kizilaylojistik şirketimiz Hazır Gıda, Kuru Gıda, Hijyen Setleri, Mutfak Setleri gibi insani yardım malzemelerini BM, STK vb’lerine tedarik etmektedir.

4- @KizilayLojistik bu hizmetleri uzmanlaşmış bir şirket olarak gerçekleştirmekte ve sektöre değer katarken Kızılay Cemiyetine de gelir üretmektedir. Kesinlikle KIZILAYA TESLİM EDİLEN BAĞIŞLAR SATILMAMAKTADIR. Bağışlar doğrudan vatandaşlarımıza ücretsiz ulaştırılmaktadır.

@ahbap ile tesis edilen ticari ilişki de Kızılay Cemiyeti ile değil Kızılay iştiraki olan Kızılay Lojistik Şirketi ile geliştirilmiştir. En zor zamanlarda vatandaşlarımıza sağlıklı ve güvenilir gıda temini konusunda uzmanlaşmış kapasitesi ile hizmet verilmeye devam edilmektedir."