Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin üçüncü gününde Ahbap Derneği’ne çadır sattığı ortaya çıkan Kızılay’ı protesto etmek için kurumun Kadıköy Şube Müdürlüğü önüne siyah çelenk bırakmak isteyen Emekçi Hareket Partisi (EHP) üyelerine polis müdahale etti.

EHP İstanbul İl Örgütü, deprem bölgesine gidecek olan çadırları para karşılığı satan Kızılay’ı protesto etmek için, Kadıköy’deki Kızılay Şube Müdürlüğü önüne siyah çelenk bıraktı.

“Hükümet istifa!” sloganları ile Kızılay binası önüne siyah çelenk bırakılan açıklamada EHP Merkez Komite (MK) Üyesi Özge Akman “Halkımıza bir çadırı bile çok görüp bu çadırları halka satan Kızılay ile hesaplaşacağız. Enkazların tepemize bir daha yıkılmasını beklemeyeceğiz” dedi.

EHP’lilerin basın açıklamasına polis müdahale etti. MK Üyesi Özge Akman ile çok sayıda parti üyesi gözaltına alındı.

EHP’nin Twitter hesabından, parti üyelerinin gözaltına alındığına dair duyuru yapılan video paylaşımda, “Kızılay önüne siyah çelenk bıraktık. EHP MK Üyesi Özge Akman ve arkadaşlarımız gözaltına alındılar. Halka çadır satan Kızılay hesap verecek. Hükümet İstifa” ifadeleri kullanıldı.