Kaza saat 05.30 sıralarında meydana geldi. Takla atan cipinde yaşamını yitiren Ali Özütemiz 42 yaşındaydı.
 
Ali Özütemiz’in cenazesi Büyükçekmece Devlet Hastanesi morguna getirildi. Acı haberi alan Ali Özütemiz’in yakınları ve sevenleri hastaneye akın etti. Menajeri Uğur Özayvaz kazanın Çatalca Tepekent’teki evinden çıktıktan sonra meydana geldiğini belirterek "Tepekent’i geçtikten sonra virajlı bir bölgede aracı ile takla attı. TRT 1’de bugün canlı yayına katılacaktı. Kazanın oluş nedeni hakkında tam bir bilgiye henüz ulaşamadık. Oğlu şu an Ankara’da asker" dedi.
 
CENAZESİ YARIN
 
Çatalca'da devrilen aracında hayatını kaybeden Ali Özütemiz (42) için yarın saat 13.00'te Avcılar Er Mahmut Dede Cemevi'nde tören yapılacak.
 
Özütemiz'in cenazesi, törenin ardından defnedilecek.
 
KIVIRCIK ALİ KİMDİR?
 
Tokat’ın Turhal ilçesinin Erenli Köyü’nde dokuz kardeşin en küçüğü olarak dünyaya geldi. İlkokul yıllarında doğmadan 37 gün önce vefat eden babasının sazını çalmaya başladı. Mahzuni Şerif, Abdullah Papur, Ali Kızıltuğu, Ali Ekber Çiçek, Muhlis Akarsu, Rıza Aslandoğan, Arif Sağ, Musa Eroğlu ve Sebahat Akkiraz gibi büyük üstatları dinleyerek büyüdü. Onları örnek aldı. Yoksulluk yüzünden ilkokuldan sonra okuyamadı ve İstanbul’a göç etti. Bir saz evinde ve konfeksiyon atölyelerinde çalıştı. Daha sona gece kulüplerinde ve düğün salonlarında bağlama çaldı.
 
Grup Turnalar ile 'Türkülerden Türkülere Yol Eyledik' albümü ile profesyonelliğe adım attı. 1998’de ikinci albümleri olan Türküler Kimliğimiz’i çıkardılar. Bu albümde müziği kendisine ait olan 'Turnalar' adlı eser de yer alır. 1999 yılında ilk solo albümü olan 'Gül Tükendi Ben Tükendim’i çıkardı. Geniş bir dinleyici kitlesine sahipti. Albümlerinde en az on eserin müziği kendisine ait. Bestelerini Edip Akbayram ve Sibel Can başta olmak üzere bir çok sanatçı seslendirdi. Ozanlık geleneğini sürdürdü. Anadolu türkülerini içinde barındıran besteleri ve kendi tarzını ortaya koyan yorumuyla ünü Avustralya ve Kanada’ya kadar ulaştı. Daha sonra 'Isırgan Otu', 'Üçüncü Gurbet', 'Geriye Dönün Seneler' ve 'Hepimize Yeter Dünya' albümlerini çıkardı. Biri kız iki çocuk babasıydı.