Sedat Yiğit / Demokrat Haber

Son olarak Liber Kitap’tan Köpek Yarası isimli kitabı çıkan Hasan Uygun’un kişisel web sitesi saldırıya uğradı. Siteyi hackleyen saldırganlar ‘devlet her yerde’ mesajı bıraktı.

Öykü yazarı Hasan Uygun ve eşi Melek Öztürk HDP’ye yakınlıklarıyla biliniyor ve bu yüzden son dönemlerde ciddi tehditler almaya başladı.

Yazar Hasan Uygun, saldırıya uğrayan http://hasanuygun.com/ sitesindeki tehdit mesajını Facebok sayfasından ‘Devlet iş başında’ mesajıyla duyurdu.



İstanbul Pomak Kültür Derneği'nin kurucuları arasında yer alan Yazar Hasan Uygun, bir dönem Eskişehir Pomak Kültür Derneği'nin de yönetim kurulunda yer aldı. Yazar ayrıca Pomakların Sesi Gazetesi'nin de editörlüğünü yaptı.

“ONLARIN İLGİSİNİ ÇEKECEK 2-3 YAZIM VARDI, ONLARI BULMUŞLAR!”

Demokrat Haber’e konuşan Hasan Uygun, ‘Neden tehdit aldınız?’ sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Benim hacklenen ve tehdit mesajı yapıştırılan bu sitemde araştırma, öykü, edebiyat benzeri yazılar vardı. Siyasi konularla ilgili sadece bir iki yazı yazmıştım. Bunlar da Gezi Direnişiyle ilgiliydi. Bir ikisi de Cizre’deki sokağa çıkma yasağı ile ilgiliydi ki ilk sokağa çıkma yasakları başladığında, o dönemde bir gazetecilik maceram da var. Ben o dönemde, yani 92 Newroz’unda Cizre’deydim. İşte sitede bu yazılar vardı, o yıllara dönük anılarım vardı.

Ama sitenin ağırlıklı eksen edebiyat üzerineydi. Mesela sitenin bir kısmında kitaba giren- girmeyen öykülerim de vardı. Başka yazarların kitaplarıyla ilgili değerlendirme yazılarım da vardı, ama dediğim gibi orada bu vatandaşların dikkatini çekecek sadece 2  ya da 3 yazı vardı, demek ki orada onları bir şekilde buldular.”

HASAN UYGUR KİMDİR?

1970 yılında, Edirne’nin Meriç ilçesinde doğdu. Diyarbakır Dicle Üniversitesi Muhasebe Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olduktan sonra, önce bir kitapevinde satış elemanı olarak daha sonra ise  çeşitli yayınevlerinde editör olarak çalıştı. “Misafir” isimli ilk öyküsü Düşler Öyküler dergisinde yayınlandı. Halen bir yayınevinde editörlük yapmaktadır.

Yazar hasan Uygun’un Liber Kitap’tan çıkan “Köpek Yarası”, sistemle sorunu olan ötekilerin hikayelerini anlatıyor. 171 sayfadan oluşan kitabın kapak tasarımı Gökhan N. Gül’e ait. Kitapta “Çok bekledim, ama geçmedi; bazı yaralar zamanla kapanmıyor çünkü” diyen Hasan Uygun’un öykülerinin genelinde yaralarını bile isteye kanırtan karakterler yer alıyor. Böylelikle görünür bir hale geliyorlar.

(Demokrat Haber)