İzmir'de tutuklanan 11 Devrimci Parti üyesi hakkında hazırlanan iddianamede, tutuklulara gönderilen mektuplar "örgüt üyeliği" için delil gösterildi. 

Rakka operasyonunda yaşamını yitiren Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) üyesi Ulaş Bayraktaroğlu'nu anma öncesi İzmir'de yapılan ev baskınlarında gözaltına alınarak tutuklanan Devrimci Partililer hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı. 11 Mayıs'ta "Örgüt propagandası yapmak" suçlamasıyla tutuklanan 11 Devrimci Parti üyesi için 25 Ekim'de yapılan tutuk incelemesi sonucu 5'i tutukluluk süreleri göz önünde bulundurularak serbest bırakılmıştı. 
 
İzmir Cumhuriyet Başsavcısı'nın üniversite öğrencileri olan 11 kişi hakkında hazırladığı iddianame, İzmir 17. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, Ayşe Öztürk, Deniz Sinan Kocabıyık, Diren Asan, Ömer Yılmaz ve Özgür Özkul hakkında “Örgüt propagandası yapmak”, Fırat Ortaç, Eyüp Dağlı, Ufuk Bozkurt, Jiyan Yıldız, Meltem Akgöl ve Orhan Kılıçoğlu hakkında ise “Örgüt propagandası yapmak” ve “Örgüt üyesi olmak” iddialarıyla hapis cezası istendi. 

İHBAR İDDİASI

İddianamede, yargılanan 11 kişinin 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla düzenlenen mitingde yaşamını yitiren Bayraktaroğlu ve arkadaşlarının posterlerini taşıdığına yer verilen kişiler olduğunun tespit edildiğine yer verildi. Yine 11 Devrimci Parti üyesinin Devrimci Parti İzmir İl binasında toplanacakları ve eylem yapacakları ihbarı üzerine gözaltına alındığı öne sürülen iddianamede, evlerde ve parti binasında yapılan aramalardan sonra avukatlara teslim edilen flama, dergi, kitap ve pankartlara da delil olarak el konulduğu belirtildi. 

"Örgüt propagandası yapmak" suçlamasıyla tutuklanan Sinan Kocabıyık'ın evinde yapılan aramalarda el konulan materyaller ve UYAP kaydı ile ilgili savcılık iddianamede, "Faaliyetlerindeki süreklilik, yoğunluk ve çeşitlilik durumu da dikkate alındığında şüphelinin örgüt ile organik bağ kurduğu, örgüt üyesi olduğunun kabulü gerektiği" değerlendirmesi yaptı. Savcılık evde ele geçirilen materyalleri ise, "Devrimci Parti tüzüğü, HDP ve HDK faaliyetlerini anlatan bilgisayar çıktısı, MYK Çerçeve Metni yazılı çıktı ile İşçi Partisi üzerine yazılı kitap" olarak sıraladı. 
 
Savcılık "Örgüt üyesi olmak" suçlamasını yönelttiği 6 kişinin katıldıkları eylemleri de "BÖG/DHKP-C tarafından organize edilen eylemler" olarak tanımladı. 
 
CEZAEVİNE MEKTUP GÖNDERMEK ‘ÖRGÜT ÜYELİĞİ’NE DELİL
 
İddianamenin sonuç kısmında ise, Bayraktaroğlu anmasının yanı sıra tutuklu bulunan Devrimci Parti üyelerinin cezaevinde ziyaret edilmesi ve tutuklulara mektup gönderilmesi de "Örgüt üyeliği" için delil olarak sunuldu. İddianamede, 6 kişi hakkında cezaevi ziyaretleri ve gönderilen mektuplarla ilgili “Şahısları cezaevlerinde ziyaret ederek veya mektup yazarak irtibat kurdukları, kurdukları irtibat ile örgütsel çalışmalar ve gündemdeki konular hakkında bilgi vermeleri, aldıkları talimatlar doğrultusunda eylemleri organize ederek eylemleri gerçekleştirmeleri, dolayısıyla şüphelilerin DKB/BÖG terör örgütünün ideolojisini benimsedikleri ve bu örgütün üyeleri olduklarının kabulü gerektiği, ayrıca bu şüphelilerin 'örgüt propagandasını' yaptıkları anlaşılmıştır" ifadelerine yer verdi.

Devrim Parti üyeleri hakkında açılan davanın ilk duruşması 13 Şubat 2018'de görülecek. 

(Kaynak: Mezopotamya Ajansı)