Tekirdağ 2 no’lu F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Nedim Öztürk gönderdiği mektupta, cezaevi idaresinin kitapların “güvenlik zafiyeti” oluşturduğuna hükmederek sınırlama getirdiğini yazdı.

Zeynep Kuray'ın ANF'de yer alan haberine göre; Öztürk, 7 Mayıs 2016 tarihinde uygulamaya konulan ve Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğüne dayandırılan bu keyfi kararla, 15 dergi ve 20 kitaptan fazlasını bulunduran siyasi mahkumların kitap ve dergilerinin toplatılarak, depolara yerleştirmeye çalışıldığına dikkat çekti.

Siyasi mahkumlar olarak bu kararı tanımayacaklarını yazan Öztürk, bu keyfi uygulamanın kimliklerine yönelik açık bir saldırı olduğunu vurguladı.

Yaşanan bu baskı ve zulmün ideolojik bir teslim alma politikası olduğuna işaret eden Öztürk, özgür mahkumların düşünce evreninin 20 kitap sınırına hapsedilmeyecek kadar geniş olduğunu hatırlattı. 

“Bu zulme ne kitaplarımızı ne de düşüncelerimizi teslim edeceğiz” diye yazan Öztürk, bu konuda seslerini duyan herkesi duyarlı olmaya çağırdı. Öztürk, “Hapishanelerde yaşanacak yeni bir saldırı dalgasına ve hak gasplarına karşı herkesin ellerinden geleni yapmalarını, seslerimizi duyurmalarını bekliyoruz” diye yazdı.