Yazarları cezaevlerinde olan “Kıyıya Vuran Dalgalar-F Tipi Öyküler” adlı kitabı Murathan Mungan'dan sonra Ankara'da BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder imzaladı.

 

Dışarıda Deli Dalgalar İnisiyatifi'nin kolektif bir ürünü olan “Kıyıya Vuran Dalgalar-F Tipi Öyküler” adlı kitabı, cezaevinde olan yazarları adına imzalama görevini Murathan Mungan'dan sonra Ankara'da BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder üstlendi. 29 Haziran'da İmge Kitabevi'nde gerçekleştirilen imza gününe ilgi yoğundu.

 

Etkinlik öncesi kısa bir konuşma yapan Önder, kitap projesine ilgiyi, “eskiden yargısız infazlar ile katletmeyi seçen düzenin şimdi dört duvar arasında hayatını elinden alma, bir anlamda katletme operasyonuna bir itiraz” olarak niteledi.

 

Saat 16.00'da başlayarak üç buçuk saat süren etkinliğe katılanlara her kitapla birlikte cezaevlerinden yollanan mektuplar da dağıtıldı. Cezaevlerindeki binlerce tutsakla dışarısı arasında köprü kurmayı amaçlayan etkinliğe içeriye gönderilmek üzere kitap getirenler de oldu.

 

Kitaptan elde edilen gelir yine cezaevlerindeki siyasi mahkumlara gönderilmek üzere yeni kitapların temini için kullanılacak. (Burcu Ballıktaş / Demokrat Haber Ankara)