Her yıl Sait Faik’in ölüm yıl dönümünde verilen ve bu yıl 59. kez sunulan Sait Faik Hikaye Armağanı’nı, Bazen Hayat isimli kitabıyla Sine Ergün kazandı.

Doğan Hızlan başkanlığında toplanan Jale Parla, Metin Celal, Hilmi Yavuz, Nursel Duruel, Beşir Özmen ve Murat Gülsoy’dan oluşan seçici kurul, Ergün’ün ödülü kazanma gerekçesini şu sözlerle açıkladı: “Yalın bir dille güncel kent yaşamından kesitleri anlatırken insanlık durumlarının tekinsizliğini resmetmekteki ustalığı nedeniyle, Sine Ergün’ün kitabına oy birliğiyle verildi.”

Seçici kurulun gerekçesini açıklaması ve İş Bankası Kültür Yayınları Genel Müdürü Ahmet Salcan ve Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Talha Çamış’ın konuşmalarından sonra, ödülün kazananı Sine Ergün kısa bir konuşma yaptı. Ödülü jüri başkanı Doğan Hızlan'ın elinden alan Sine Ergün ilk kez küçük yaşlarda ablasının kütüphanesinde tanıştığı Sait Faik eserlerinin yaşamında çok önemli bir yeri olduğunu belirterek, kişisel yazarlık yolculuğunda Sait Faik'in en değerli rehberi olmaya devam ettiğini vurguladı.

“Ne söylesem, muhtemelen önceden söylenmiş olacak ve benim söyleyeceklerim havada kalacak” diyen Ergün, “Sait Faik’in ilk okuduğum öyküsü ‘Öyle Bir Hikaye’ idi. Yazmaya başladığımda da bu benim her zaman başucu öyküm oldu,” diye konuştu.

1982 doğumlu Ergün, aynı zamanda şu ana kadar ödüle layık görülen en genç yazar olma ünvanını kazandı. Yazarın Burası Tekin Değil ve Bazen Hayat adında iki kısa öykü kitabı bulunuyor. (Sabit Fikir / DDD)