Bir zamanlar “Ölüm Düşesi” unvanıyla selamlanan polisiyenin kraliçesi Agatha Christie’nin 125’inci yaşı Londra’da açılan bir sergiyle kutlanacak.

Londra’daki Bankside Galerisi, Agatha Christie’nin şimdiye dek görülmemiş gençlik fotoğraflarından oluşan bir sergiye ev sahipliği yapacak. Bu yıl 125 yaşına basan yazarın aile arşivinden alınan fotoğraflarının yanında özlü sözlerinden oluşan paragraflar da yer alacak. Sergi 26 Ağustos-6 Eylül tarihleri arasında açık kalacak.

Radikal Kitap'ta yayımlanan habere göre, ‘Agatha Christie: Unfinished Portrait’ adlı sergide bir de sürpriz bekliyor olacak ziyaretçileri: Yazarın, Oscar Kokoschka’nın yaptığı bir portresi!

Yaşamı boyunca 60’ı aşkın roman kaleme alan, Hercule Poirot ve Miss Marple gibi iki ünlü dedektifi okura armağan eden Christie’nin Hayatım adlı bir de otobiyografisi bulunuyor.

1976 yılında yaşama veda eden Christie tüm zamanların en çok satan yazarları unvanıyla Guiness Rekorlar Kitabı'na adını yazdırmıştı.

10 BİN REZERVASYON   

Her yıl yazarın doğduğu Torquay şehrinde anısına Torre Abbey Festivali düzenleniyor. Bu yıl 11-20 Eylül tarihleri arasında yapılacak festival 125 doğumgünü esprisi nedeniyle 100’ü aşkın etkinliğe sahne olacak.

Organizatörler 10 bini aşkın rezervasyon olduğunu belirtiyor.