Amara Yayıncılık, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın "Bir Halkı Savunmak" adlı kitabının gözden geçirilmiş baskısını yayınladı. Yayınevi, yazarın bu kitabından önce de "Demokratik Uygarlık Manifestosu" adlı beş ciltlik çalışmasını set olarak yayınlamıştı. 

"Bir Halkı Savunmak", Abdullah Öcalan'ın 2005 yılında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) sunduğu savunmalardan oluşuyor. Kitap, devlet anlayışını eleştirel olarak ele alan ve çözümleyen bir kitap olmakla birlikte 'Doğal Toplum' tarihi için de bir perspektif sunuyor. 

Yedi bölümden oluşan "Bir Halkı Savunmak", son yıllarda gündemde olan "Demokratik Ulus", "Demokratik Özerklik", "Özyönetim" gibi kavramların daha iyi anlaşılması için bir ilk referans noktası teşkil ediyor.

ARKA KAPAK YAZISINDAN

Öcalan'ın, savunmalarının "Bir Halkı Savunmak" adlı bu versiyonu için yaptığı ve kitabın arka kapak yazısı da olan şu yorum ise kitabın meramının anlaşılmasına aracılık ediyor:

"Bir halkı kurtuluşa götürme hatta sosyalist toplum halinde inşa etme, bağımsız bir devlet çatısı altında toplama hedefinden geri adım atarak savunma yapmaya geçmek, ilk bakışta gerileme anlamını taşısa da aslında durum farklıydı. Bunun anlamı, ideolojik söylemden toplumsal somuta yakınlaşmaktı; ideoloji ile pratik arasında doğan büyük boşluğu ve çelişkili durumu aşmaktı."

TÜM KİTAPÇILARDA

"Bir Halkı Savunmak", Kürt sorununun dününü ve bugününü anlamak için okuru ilgilendiren bir kitap.

Öcalan'ın savunmalarının el yazması örneğinin de bulunduğu "Bir Halkı Savunmak" tüm kitapçılarda bulunabilir. Kitabı yayınevinden sipariş ile temin etmek de mümkün.

İletişim için: FacebookTwitter