Notos dergisinin temmuz-ağustos, 81. sayısı çıktı. Yeni saysında küçük İskender için bir dosya hazırlanan dergi, bu sayısında küçük İskender’in şiir dünyasını ortaya koymaya çalışıyor.

Notos temmuz-ağustos sayısının küçük İskender dosyasında Gonca Özmen, Haydar Ergülen, Asuman Susam, Salih Bolat ve Memet Fuat’ın yazıları; Latife Tekin, Orhan Alkaya, Nazmi Ağıl ve Deniz Durukan’ın küçük İskender’le zamanında yaptığı kısa soru yanıtlar; küçük İskender’den ve şiirinden etkilenen iki şair Şakir Özüdoğru ve Kerim Akbaş ile yapılmış kısa söyleşiler ve Onur Aşkın ile Seda Mit’in desenleri yer alıyor.

Derginin bu sayısında Fransız filozof Jacques Rancière ile yapılmış bir söyleşinin yanında, “Bir Yazarın Seçtikleri” bölümünde ise Tuncer Erdem, okurların ve yeni yazarların okumasını zorunlu gördüğü kitapları; Hasan Ali Toptaş da en çok etkilendiği yazarı nedenleriyle birlikte Notos’a anlatıyor. Bora Abdo ve Çiyil Kurtuluş da kısa sorulara kısa yanıtlarla kendi yazarlık serüvenlerini ve yayımlanan son kitaplarını anlatıyor.

Sigrid Nunez, Şenay Eroğlu Aksoy, Serkan Türk, Derya Sönmez, Doğuş Benli, Tarkan Barlas, Deniz Saatkaya, Serhat Uyumaz, Tuğçe Yaşar, Hakan Sarıpolat, Ebru Elbaşıoğlu, Oğuz Tecimen, Burak Şentürk, Gamze Haklı Geray, Gülay Pamuk, Çilem Dilber de Notos’un yeni sayısında öyküleriyle yer aldı.