Bu hafta içerisinde dağıtımına başlanan kitapta Ayhan Ongun'un son beş yılda çeşitli gazete ve internet sitelerinde yayınlanan köşe yazıları yer alıyor.

Bodrum Kent Tv Televizyonunda AÇIK GÖRÜŞ adıyla bir siyasi tartışma programı da yapan yazar, makalelerin yer aldığı beş yıl içerisindeki kendi yüzleşmelerini, zihinsel değişimini ve bu beş yılda gelişen olayları sivil bir bakış açısıyla yorumlamaya çalışıyor.

Ayhan Ongun'un yayınlanan ilk kitabı olan KÖŞELİ YAZILAR, son beş yılda yaşananlara bir ayna tuttuğu gibi kendi fikri yolculuğundaki durakları ve görüşlerindeki zaman içerisindeki değişimleri de okuyucuya sunuyor.

Demokrat Haber’de yazıları yayınlanan Ayhan Ongun, kitabı hakkında şunları söylüyor:

“İnsan yaşamı, sürekli yenilenen bir dünyada bıraktığımız izlerden oluşuyor. Çoğu zaman da ayak izlerimiz kalmasın diye toprağı dağıtırız.  Ama yazdıklarımız öyle mi?  Özellikle de yayınlanmasına izin verdiğimiz yazılar, bizlerin aynasıdır.  Ne zaman aynaya baksak, yazdıklarımızı karşımızda görürüz. Tıpkı, saçlarımıza düşen ak, alnımızdaki kırışıklar gibi yazılarımız da ele verir bizi.  Sonradan yazdığıma pişman olduğum, kendim de beğenmediğim yazılar da dahil, son beş yılda yerel ve ulusal kimi gazete ve internet sitelerinde yayınlanan yazılarımın tümünü bu kitapta tarih sırasına göre bulacaksınız.  Bir anlamda benim bu beş yıl içerisindeki zihinsel değişimimin, düşünsel yolculuğumun da izlerini bulacağınız bu kitap, adı gibi köşeli yazılardan oluşmuştur.  “Değişmeyen tek şeyin değişimin kendisi“ olduğu gerçeğinden hareketle, değişen fikirlerimizin yeni ve çağdaş bir dünyanın oluşturulmasında sağlayacağı katkılara bir katre de bizden olsun istedim. “