İsmail Saymaz yeni yayımlanan “Fıtrat, İş Kazası Değil Cinayet” adlı kitabıyla aynı başlığı taşıyan söyleşiyi okurlarıyla gerçekleştirdi.

22. İzmir Kitap fuarında, gerçekleştirilen etkinliğe yoğun katılım olduğu gözlendi.

Kitabın tanıtım bülteninde: ”Türkiye'nin son otuz yıldır geçirdiği iktisadi dönüşüm, tüm çıplaklığıyla işçi ölümlerinde çıkar karşımıza. Kimi zaman maliyet hesabıyla kimi zaman kadere havale edilerek ulaşılan sonuç, işçilerin hayatlarının devlet ve özel sektör tarafından önemsenmediği, güvencesizlik, ihmal ve umursamazlığın kol gezdiği bir "ölüm yolculuğu" dur. Tekstil, inşaat, maden, enerji, tersane işçilerinin hızlanarak artan ölümleri iş kazası değil, cinayet hükmüyle anılıyor bu nedenle. Başarılı gazeteci İsmail Saymaz, bu cinayet mahallerine dönüp bir kez daha bakıyor, cinayetin delillerinin izini sürüyor Fıtrat'ta…” denilerek kitapla ilgili ipuçları verilmekte.

İletişim Yayınları’nın organize ettiği etkinlikte İsmail Saymaz, 12 Ocak kararlarından itibaren uygulamaya konan sosyo- ekonomik politikaların etkisiyle günümüzde sendikasızlaştırma, taşeronluk ve iş güvenliği açısından yaşanan sıkıntıları kitabından örnekler vererek okuyucuyla paylaştı.

Siyasal İslam’ın laikliği hedefleyerek tevekkül toplumu yaratmak isteği vurgusu yapan Saymaz, hayatımıza bir istatiksel veri olarak giren işçi ölümlerinden, canlı tanıklardan topladığı yürek yakan hayat hikayeleriyle yoksulların çaresizliğine vurgu yaptı.

Etkinliğin ardından yazar “Fıtrat, İş Kazası Değil Cinayet” adlı kitabını okuyucularına imzaladı. (Mustafa Güçlü / Demokrat Haber)