Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki PKK’li tutuklular, cezaevi idaresinin keyfi biçimde Abdullah Öcalan’ın kaleme aldığı kitapları ve Hasan Cemal’in ‘Çözüm Sürecinde Kürdistan Günlükleri’ isimli kitabını kendilerine vermediğini belirtti.

"TOPLATMA KARARI OLMASA DA VERİLMEYECEKTİR"

Konuya ilişkin bir mektup yazan PKK’li tutuklular, Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan siyasi tutuklulara gelen kitapların cezaevi idaresi tarafından keyfi biçimde kendilerine verilmediğini belirttiler.

Yasal, hakkında toplatma kararı verilmemiş yayınların ve kitapların idare tarafından ‘yasak’ denilerek kendilerine ulaştırılmadığını belirten PKK’li tutuklular, kitapların verilmemesine ilişkin idarenin yaptığı açıklamada “Her ne kadar toplatma kararı olmasa da verilmeyecektir” ifadelerine yer verildiğini dile getirdiler. 

ÖCALAN VE HASAN CEMAL KİTAPLARINA YASAK

Abdullah Öcalan’ın İmralı’dayken kaleme aldığı savunmalardan oluşan ‘Abdullah Öcalan Sosyal Bilimler Akademisi’ yayınlarının da kendilerine verilmediğini belirten tutuklular, Hasan Cemal’in ‘Çözüm Sürecinde Kürdistan Günlükleri’ kitabının da cezaevi müdürü tarafından yasaklandığını dile getirdiler.

KAMUOYUNA DUYARLILIK ÇAĞRISI

Cezaevi yönetiminin bu tür keyfi uygulamalarla siyasi tutukluları provoke etmek istediğini belirten PKK’li tutuklular, kamuoyuna cezaevlerindeki hak ihlallerine karşı duyarlılık çağrısı yaptı.