BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve İstanbul milletvekili Sırrı Süreyya Önder, TÜYAP kitap fuarında Belge yayınevi standını ziyaret ederek, KCK soruşturması kapsamında tutuklanan Ragıp Zarakolu ve ODA TV soruşturması kapsamında tutuklanan Ahmet Şık'ın kitaplarını imzaladı.

 

Okuyucular Demirtaş ve Önder'e kitap imzalatmak için uzun kuyruklar oluşturdu. Standın önünde kısa bir açıklama yapan Demirtaş, "Kürt halkı 2009 yılından beri süren AKP zulmüne karşı boyun eğmedi ve mücadele etti. Bundan sonra da mücadele etmeye devam edecek. KCK operasyonları kapsamında tutuklanan Prof. Dr. Büşra Ersanlı ve Ragıp Zarakolu için bugün buraya geldik. Bu operasyonlara karşı sesimizi çıkarmak için, Büşra Ersanlı ve Ragıp Zarakolu'nun da içinde bulunduğu tüm tutuklular için Pazar günü Kadıköy'de olacağız ve bugün buraya gelen herkesi oraya bekliyoruz" dedi.

 

ANLAMLI ROZET

 

Burada yakalarına Zarakolu'nun fotoğrafı ile "Beni kitaplarımdan ayırmayacağınızı umuyorum" yazılı rozet takan Demirtaş ve Önder, yayınevinden çıkan kitapları okuyucular için imzaladı. Demirtaş ve Önder'e yoğun ilgi gösterilirken, kitap imzalatmak için yüzlerce kişi kuyruk oluşturdu. Demirtaş ve Önder, kitap alan ve imzalatmak için bekleyen yurttaşlarla sohbet etti. Demirtaş ve Önder, Belge yayınevinin ardından Aram yayınlarının standına geçerek, burada da okuyucular için kitap imzaladı.

 

“HUKUK TERÖRÜ UYGULUYORLAR”

 

"Ragıp Zarakolu şahsında tutuklu olan bütün gazeteci, aydın, yazarlar ve siyasetçiler için buradayız" diyen Demirtaş şöyle konuştu:

 

"Torba operasyonlar, torba hukuk anlayışı herkes için adaletsizlik herkes için hukuksuzluk anlayışıyla bütün bu tutuklamaların haksızlığına hukuksuzluğuna bir kez de buradan; Ragıp hocanın dişiyle tırnağıyla yarattığı Belge Yayınları standından cevap vermek istedik. Dünyanın hiçbir yerinde düşünce dört duvar arasına sıkıştırılamamıştır. Bunu deneyen liderler, imparatorlar, zalimler, başbakanlar, bakanlar, hakimler ve savcılar olmuştur. Fakat bu kadar deneye rağmen halen düşüncenin hapsedilemeyeceğini öğrenememiş olmaları bütün bu liderlerin cehaletini gösterir. Bu kadar deney yaptınız kardeşim olmuyor. Düşünce hapsedilemiyor. O nedenle şu saatten sonra yapmanız gereken şey düşünceye saygı duymaktır.

 

Ahmet Şık'ın kitabının da yayınlandığını ifade eden Demirtaş, "Kitabı özgür oldu. Ahmet’in de özgür olması lazım. Düşünceyi dört duvar arasına sıkıştırmak anlamsız. Ahmet içerideyken düşüncelerinin dışarıda olması tutuklamayı anlamsızlaştırmıştır. Sayın başbakana çağrı yapıyoruz. Tarihe, düşünceyi bir kez daha cezalandıran kişi olarak geçmek istemiyorsanız, anılmak istemiyorsanız hukuksal düzenleme yapın ve yargıya talimat vermeyi bırakın diyorum" şeklinde konuştu.

 

Sırrı Süreyya Önder ve Demirtaş’ın açıklamalarını aşağıdan izleyebilirsiniz:

TÜYAP’A GİDEMEYENLER İÇİN TÜM BELGE KİTAPLARI İNDİRİMLİ OLARAK BURADA >>>