'Charlie'nin Çikolata Fabrikası' kitabının yazarı Roald Dahl'ın eşi Liccy Dahl ve yazarın hayat öyküsünü kaleme alan Donald Sturrock, kitabın kahramanının başlangıçta siyah bir çocuk olduğunu ama sonradan değiştirildiğini söyledi.

'Charlie'nin Çikolata Fabrikası' adlı kitabın yazarı Roald Dahl'ın eşi Liccy Dahl, katıldığı BBC programında, kitabın orijinal kurgusuyla ilgili bir itirafta bulundu. Sputnik’in haberine göre Dahl, eşinin yazdığı hikayenin kahramanını başlangıçta siyah bir erkek çocuğu olarak kurguladığını, ancak sonradan bunu değiştirdiğini söyleyerek, "İlk yazdığı Charlie öyküsü aslında küçük siyah bir çocuğun hikayesiydi" dedi.

Dahl, kendisine neden bunun değiştirildiği sorusu yöneltildiğinde ise "Bilmiyorum. Yazık oldu" diye cevap verdi.

"DEĞİŞİKLİĞİN SEBEBİ YAYINCI"

Yazarın hayat öyküsünü kaleme almış olan Donald Sturrock da aynı programa katılarak, söz konusu değişikliği doğruladı ve buna, siyah bir Charlie karakterinin okuyucuyu etkilemeyeceğini savunan yayınevinin neden olduğunu şu sözlerle anlattı:

"Size bu değişikliğe Dahl'ın, bunun kötü bir fikir olduğunu düşünen yayıncısının sebep olduğunu söyleyebilirim. Kitap yayınlandığında, hikayenin odağında siyah bir karakterin olduğunu gören okuyucuların 'İyi de neden?' diye soracağını söylüyordu."

Charlie Bucket adlı bir çocuğun bir çikolata fabrikasında geçen serüvenlerini anlatan 'Charlie'nin Çikolata Fabrikası' adlı çocuk romanı 1964 yılında yayınlanmış, 2005 yılında ise ikinci kez filme uyarlanmıştı. Filmde fabrikanın sahibi Willi Wonka'yı Johnny Depp canlandırmıştı.