Gazel Bulut, 3 buçuk yıldır tutuklu bulunduğu Kandıra Cezaevi’nde çocuklar için masal kitabı yazdı. Bulut’un editörlüğünü yaptığı, “Damlayan Masallarçocuk kitabı, kolektif bir çalışmanın ardından raflardaki yerini aldı.

Kitap, cezaevlerinde anneleriyle birlikte kalan 800’den fazla çocuk ve annelerinden ayrı büyümek zorunda kalan çocuklar için hazırlandı. Kitap, Bando Yayınları’ndan çıktı.

Kitapta 20 masal bulunurken, 13’ünü Bulut kaleme aldı. 7 masalı ise, HDP önceki dönem Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Eşbaşkanı Gultan Kışanak, Ahmet Temiz, Dilovan Gümüş, Serap Manduz, Resmiye Vatansever ve Ramazan Şevket Yılmaz cezaevinden kaleme aldı. “görülüşmüştür.org” ekibinden yazar Adil Okay da bir şiirle kitaba katkı sundu.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkanı Sebahat Tuncel’in bilmeceleri de kitapta çocukları bekliyor.

‘ARJÎN VE TÜM DÜNYA ÇOCUKLARINA’

Kitap, “İlham kaynağım Çiğdem Arjîn’im ve bütün dünya çocuklarına” sözleriyle armağan edildi. Tüm çocuklar için kaleme alınan kitap, cinsiyetçi masallara bir alternatif niteliğinde. Bulut’un ilk baskısını kendi imkanlarıyla çıkardığı kitap, şu anda sadece internetten satılıyor.

Kitap yakın zamanda Kürtçe’ye de çevrilecek.

3 buçuk yıldır cezaevinde olan Gazel Bulut hakkında 10 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunuyor.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı