1991’de faili meçhul cinayete kurban giden HEP Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın’ın biyografisinin anlatıldığı kitabın tanıtımı yapıldı. 

Yazar M. Şefiq Öncü’nün yazdığı Dozek Devranek Lehengek: Wedat Aydın (Bir dava, bir dönem ,bir kahraman: Vedat Aydın) adlı kitabın yanı sıra Aydın’ın yaşamından kesitleri içeren fotoğrafları da kitaplaştırıldı.

KÜRT SİYASİ ÇEVRELERİ BİR ARAYA GELDİ

Avesta Yayınevi tarafından çıkartılan kitabın tanıtımı ve fotoğraf sergisi Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonu’nda yapıldı.  Sergiye BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, KADEP Genel Başkanı Lütfi Baksi, Hakpar Genel Başkan Yardımcısı Bayram Bozyel, DDKD Genel Başkanı İmam Taşçıer, ÖSP Genel Başkan Yardımcısı Aziz Mahmut Ak, Kürt Demokratları Platformu (PDK) sözcülerinden Tahsin Sever, dönemin Cizre Belediye Başkanı Sabri Vesek , Vedat Aydın’ın ailesi, arkadaşları ve Kürt yazarlar katıldı.

BAYDEMİR: VEDAT AYDIN'A SAHİP ÇIKMAK KÜRT HALKININ BİRLİĞİNE SAHİP ÇIKMAKTIR

Avesta Yayınevi Sahibi Abdullah Keskin’in sunumunu yaptığı resepsiyonda  evsahibi olarak konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, “Vedat Aydına sahip çıkmak, Şêx Said’e, Seyyid Rıza, Mazlum Doğan, Mela Mustafa Barzani ve Doktor Qasımlo’ya, en önemlisi de Kürt Halkının birliğine sahip çıkmak demektir” diye konuştu.

Ardından Vedat Aydın’ın  ailesi, arkadaşları ve dostlarıyla yaptığı görüşmeler sonucunda biyografisini kaleme alan M. Şefiq Öncü konuştu. Öncü, “Vedat Aydın’ın  ‘Benim ölümüm Kürt Ulusal siyasetinde yeni bir kapıyı açacak’ sözü, onun kişiliğinin ve engin siyasi ferasetinin bir tanımıdır. Bu onu yazmak için bile yeterli bir sebepti” dedi.

Daha sonra Aydın’ın kardeşi Veysi Aydın, ailesi adına tüm katılımcıları selamladı. Aydın, kardeşinin Kürtlerin yaşadığı tüm coğrafyalarda sembolleşmiş bir kişilik olduğunu ifade etti. “Yaşamı ve ölümüyle kendini bu halkın özgürlük davasına adamış bir kişiliktir” diyen Aydın,  “Kendisi için hiç yaşamadı, hem tasasıyla hem sevinciyle hep halkıyla birlikteydi” şeklinde konuştu.

Dönemin Cizre Belediye Başkanı Sabri Sevak da Aydın’ın aykırı ve bilge bir kişi olduğunu anlattı. (Dmokrat Haber)