Ankara'da, Fabrika Kolektif Üretim Merkezi'nin faaliyetleri kapsamında Suphi Nejat Kütüphanesi kuruldu.

Kütüphaneyi, Kobani'de IŞİD'e karşı verdiği mücadelede hayatını kaybeden Suphi Nejat Ağırnaslı (Paramaz Kızılbaş), Kader Ortakaya ve Arin Mirkan'ın anısına açtıklarını belirten kütüphane sorumlusu Alican Uçarcan, "Kütüphaneyi açarken kolektif emeğin, ortaklaşa örgütlenebilen bir gençlik üzerinden planladık. Önceleri sosyal medyada bu durumu yaygınlaştırdık. Bu kadar destek geleceğini kestirememiştik. Birçok yayınevinden, birçok ilden destekler geldi. Bu destekler bizim çalışma azmimizi de tetikledi" dedi.

Edirne, Balıkesir, İstanbul ve doğudaki bazı illerden kitaplar gönderildiğini söyleyen Uçarcan, açılışa Paramaz'ın babasının da katıldığını ve bunun kendileri için çok kıymetli olduğunu belirtti.

Suphi Nejat Ağırnaslı'nın anılarını, mücadelesini, Kobani'ye giderken nasıl bir hakikat içerisinde olduğunu anlamaya çalıştıklarını dile getiren Uçarcan, kütüphane vasıtasıyla Suphi Nejat Ağırnaslı, Kader Ortakaya ve Arin Mirkan'ın mücadele ruhunu anlayabilmek, günümüz gençlerinin mücadelesini bu ruhla bütünleştirebilmeyi amaçladıklarını ifade etti.

"Ankara'da sosyalist gençler olarak, devrimcilerin mücadelesine sahip çıkacakları" vurgusunu yapan Uçarcan, "Anılarını bu kütüphanede yaşatacağız. Ortaklaşa bir yaşam alanı kurmaya çalışıyoruz. Birlikte kitap okumaya, birlikte tartışmaya özen gösteriyoruz" dedi.

Kaynak: DİHA / Fotoğraflar: @zerdest122162