Uşak’ın Güre ilçesinde Jandarma Karakolu’nda askerlik yapan İmam Bildik, 8 Ekim 2012 tarihinde beraberindeki iki kişiyle devriye görevine çıktı.

İdris Emen’in Radikal’de yer alan haberine göre, devriye görevi sırasında Er İmam Bildik’in üzerinde cep telefonu olduğunu gören Astsubay Çavuş Ömer Demir, Bildik’ten telefonu kendisine vermesini istedi. Telefonu komutanına teslim ettikten sonra Bildik seyir halindeki araçtan atlayarak intihar etmeye kalkıştı. Kafasından yaralanan Bildik Manisa Askeri Hastanesi’ne kaldırıldı. Bir hafta yoğun bakımda kalan Bildik, 15 Ekim 2012 tarihinde beyin kanaması nedeniyle öldü. Olayla ilgili askeri savcılık tarafından soruşturma açıldı.

Savcılık soruşturmasında, İmam Bildik’in daha önce Manisa Askeri Hastanesi’nde ‘karışık anksiyete ve depresif bozukluk’ tanısı ile ilaç tedavisi aldığı, ancak olay tarihine kadar bir daha hastaneye gönderilmediği tespit edildi. Savcılık olayda Başçavuş Mehmet Tenbel ile Kıdemli Çavuş Ceylan Efe’nin görevlerini ihmal ettiğini ifade etti.

AİLE KARARA İTİRAZ ETTİ


Ardından Güzelyalı Hava Eğitim Komutanlığı Askeri Mahkemesi’nde her iki komutan hakkında ‘görevi kötüye kullanmak’ suçundan dava açıldı. Ancak mahkeme suçun koşulu oluşmadığı için komutanlarla ilgili beraat kararı verdi.

Mahkemenin beraat kararına itiraz ettiklerini söyleyen avukat Zeynal Değermenci sözlerine şu şekilde devam etti: “Biz en baştan beri Er İmam’ın ölümünün intihar olmadığını savunuyoruz. Dolayısıyla İmam’la ilgili kasten ve olası kasten adam öldürme suçundan soruşturma açılmasını istedik. Ancak bu konuda takipsiz kararı verildi. Sadece psikolojik sebeplerden dolayı İmam’ın intihar ettiğini ve bu intiharda görevini ihmal ettiği belirtilen kişiler hakkında dava açıldı. İmam’ın ölümüyle ilgili delillerin karartıldığını ve soruşturmanın aydınlatılmadığını düşünüyoruz. Bu olayı takipçisi olacağız.”