Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Eş Başkanı Gültan Kışanak ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) eski Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel'in "örgüt üyeliği" ve "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla yargılandıkları dava kısmen Kobani Davası’yla birleştirildi.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, Tuncel'e 15 yıl, Kışanak'a 14 yıl verilen hapis cezasının 2019'da Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi tarafından bozulmasıyla Malatya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülmeye başlanan dosyanın, Ankara 22'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve Kışanak ile Tuncel'inde yargılandığı Kobani Davası’yla birleştirilmesine karar verildi.

Ancak Malatya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin aldığı birleştirme kararı, Ankara 22'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, dosyanın görülen 106 sanıklı dosyayla "örgüt üyeliği" suçlamasıyla bağının bulunduğunu, "örgüt propagandası yapmak" suçlamasında ise görülen Kobani Davası ile bir bağının bulunmadığı, dosyayı daha da karmaşık hale getireceği, yargılamanın uzamasına yönelik olduğu gerekçesiyle birleştirme talebini reddetti.

Mahkemeler arasındaki uyuşmazlıktan dolayı dosya Yargıtay'a taşındı. Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi Kışanak ve Tuncel'e yönelik Malatya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davadaki "örgüt üyeliği" suçlamasıyla Ankara 22'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Kobani Davası’ndaki suçlamalar arasına fiili ve hukuki irtibat bulunduğu, bu suçlamadan birleşmesine karar verdi. "Örgüt propagandası yapmak" suçlamasında ise Kobani Davası ile bağının bulunmadığı, suç tarihlerinin farklı olduğu gerekçesiyle birleştirme kararını kaldırdı.

Karar üzerine dosya Malatya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Malatya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi, "örgüt propagandası yapmak" suçlamasıyla yeniden görülecek davanın duruşması için 3 Haziran'a gün verdi.