CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve İstanbul milletvekili Nur Serter, Antalya’daki Kepez Atatürk Anadolu Lisesi'ne yeni atanan kadın müdür yardımcısının, kız öğrencilerin kısa etek giymesini önlemek için erkek öğrencileri peşlerine takıp bundan vazgeçirme önerisini TBMM'ye taşıdı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na “Kepez Atatürk Anadolu Lisesi'nde 'kısa etek timi' kurulacağı iddiası doğru mudur?" diye sordu.

CHP İstanbul milletvekili Nur Serter ise Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'yanın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, “Kısa etek giyen kaç kız öğrenci uyarılmış, kaç kız öğrenci taciz edilmiştir” diye sordu.

Sezgin Tanrıkulu'nun Başbakan Davutoğlu'nun yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesi şöyle;

 “Basına yansıyan haberlere göre, Antalya'da Varsak Lisesi'nden geçen hafta Kepez Atatürk Anadolu Lisesi'ne atanan müdür yardımcısı Filiz G.'nin, 9 Şubat Pazartesi günü okuldaki 31 sınıf başkanıyla toplantı yaptığı ve sınıf başkanlarının öğretmenlerine anlattığına göre müdür yardımcısı G.'nin, "Bu okulda kızlar mini etek giyiyor, tayt giyiyor, okul kıyafeti giymiyor. Bu tacize açık bir durum. Böyle giyerlerse tacizi hak ediyorlar. Okulda erkek öğrencilerden bir tim kuracağım. Erkekler mini etek giyen kızları önce uyaracak. Eğer devam ederlerse taciz yapılacak. Taciz edilip rahatsız olacaklarından düzgün giyinmeye başlayacaklar" dediği iddia edilmektedir.

Müdür yardımcısı Filiz G. ile bir öğretmen arasında söz konusu iddialara ilişkin konuşmanın, kurulun toplantı tutanakları kaydına da alındığı ve tutanakta Filiz G.'nin, "Evet söyledim. Aşırılıklara göz yumarsak, taciz edilirse kim suçludur" dediği yine iddialar arasındadır.

Bu bağlamda;

Antalya'da Varsak Lisesi'nden geçen hafta Kepez Atatürk Anadolu Lisesi'ne atanan müdür yardımcısı Filiz G.'nin, 9 Şubat Pazartesi günü okuldaki 31 sınıf başkanıyla toplantı yaptığı ve sınıf başkanlarının öğretmenlerine anlattığına göre müdür yardımcısı G.'nin, "Bu okulda kızlar mini etek giyiyor, tayt giyiyor, okul kıyafeti giymiyor. Bu tacize açık bir durum. Böyle giyerlerse tacizi hak ediyorlar. Okulda erkek öğrencilerden bir tim kuracağım. Erkekler mini etek giyen kızları önce uyaracak. Eğer devam ederlerse taciz yapılacak. Taciz edilip rahatsız olacaklarından düzgün giyinmeye başlayacaklar" dediği iddiası doğru mudur?

Müdür yardımcısı Filiz G. ile bir öğretmen arasında söz konusu iddialara ilişkin konuşmanın, kurulun toplantı tutanakları kaydına da alındığı ve tutanakta Filiz G.'nin, "Evet söyledim. Aşırılıklara göz yumarsak, taciz edilirse kim suçludur" dediği iddiası doğru mudur?

Kepez Atatürk Anadolu Lisesi'nde "kısa etek timiö kurulacağı iddiası doğru mudur?

Müdür yardımcısı Filiz G.'nin görüş alınması yönündeki taleplere "Öğrencilerimle konuştuğum her şey özelimdir" dediği iddiası doğru mudur?

İddialar doğru ise, konu ile ilgili soruşturma başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır?

Kısa etek timinin, kısa etek giyen kız öğrencilere önce sözlü uyarıda sonra ise tacizde bulunacağı iddiası doğru mudur?

İddialar doğru ise, tacizi tacizle önlemeye çalışmanın açıklaması nedir?

Öğrencileri, gençleri taciz, şiddet ve tecavüzden koruyabilmek adına Hükümetiniz tarafından etkili, sürekli ve akılcı yöntemler belirlenerek uygulanacak mıdır?"

‘KAÇ KIZ ÖĞRENCİ UYARILMIŞ, KAÇ KIZ ÖĞRENCİ TACİZ EDİLMİŞTİR?’

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter ise Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya 'Kısa etek giyen kaç kız öğrenci uyarılmış, kaç kız öğrenci taciz edilmiştir?' diye sordu Serter'in Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesi şöyle:

“Bazı basın organlarında çıkan haberlerde, Antalya ili Kepez ilçesi Atatürk Anadolu Lisesi müdür yardımcısı Filiz Günal okuldaki sınıf başkanları ile toplantı yaptığı, bu toplantıda erkek sınıf başkanlarından bir ekip kurduğu bu ekibe kısa etekle gelen kız öğrencileri uyarma, uyarıları dikkate almayan kız öğrencileri de taciz etme talimatı verdiği, ciddi bir şekilde yer bulmuştur.

Bu bilgiler doğrultusunda;

Antalya Kepez Atatürk Anadolu Lisesi geçen müdür yardımcısı Filiz Günal ile ilgili soruşturma açılmış mıdır? Açılmış ise soruşturma hangi aşamadadır?

Antalya Kepez Atatürk Anadolu Lisesi'nde yaşanan olayda adı geçen Filiz Günal hangi tarihte müdür yardımcısı olarak atanmıştır?

Antalya Kepez Atatürk Anadolu Lisesi'nde yaşanan olayda adı geçen müdür yardımcısı Filiz Günal hangi sendika üyesidir?

Antalya Kepez Atatürk Anadolu Lisesi müdür yardımcısı Filiz Günal'ın talimatı ile kısa etek giyen kaç kız öğrenci uyarılmış, kaç kız öğrenci taciz edilmiştir?”

(Radikal)