Kış lastiği havaların soğumaya başladığı, yol ve zemin şartlarının biraz daha zorlu hale geldiği durumlarda kullanılan nitelikte ürünlerdir. Bu ürünler tamamen oluşan yol şartlarına uygun olarak tasarlanırlar.

Soğuk ve buzlu zeminde araçların daha performanslı ve kontrollü hareket etmelerinde işlevsellik gösterirler. Yollar ne kadar kaygan ve ıslak olurlarsa olsunlar özel tasarlanmış kış lastikleri sayesinde araçlar bundan çok olumsuz bir yönde etkilenmezler.

Buzla kaplanan ve kayma riski bulunan yol şartlarında tam performanslı bir yol tutuşunun sağlanması oldukça önemlidir. Bu duruma katkı sağlayan şey daima iyi kalitede tasarlanmış bir kış lastiğinin seçilmesidir.

Kış lastiği ürünlerinde desen yapısı ve diğer tasarımsal özellikleri suyun lastikten rahatlıkla tahliyesine olanak tanırlar. Böylece araç tüm zorlayıcı durumların üstesinden başarıyla gelmiş olur.

Kış Lastiği Ne İşe Yarar?

Kış lastiği insanların bu mevsimde araç kullanırken tam olarak iyi bir yol tutuşu sağlamaları ve konfor elde etmelerine olanak tanıyor. Sık sık kaygan yollar nedeniyle yaşamda meydana gelen kötü kazaların önlenmelerine yardımcı oluyor.

Aracın daha esnek ve yüksek performansla hareket etmelerini sağlıyor. Trafikte uygun bir rotada başarıyla ilerlenmesine olanak tanıyor. Fren yapmada, yavaşlamada ve hız değişimlerinde kış lastiği ürünleri, aracın yola tam bir uyumluluk sağlamalarına fırsat veriyor.

Aşınmaları engellemesi, doğru ve bilinçli bir araç kullanımıyla yakıt tasarrufları sağlaması da yine kış lastiği ürünlerinin pozitif yönleri arasındadır. Tüm bu nedenlerden ötürü insanlar kış aylarında mümkün mertebe kaliteli kış lastiği ürünlerine geçiş yapmaya çalışırlar.

kis-lastigi-1

Kış Lastiği Ne Zaman Kullanılmalı?

Kış lastiği ürünleri daima doğru bir zamanlama çerçevesinde kullanılmalıdır. Kış lastiği kullanımına hangi vakitte geçileceğine dair insanların akıllarında çeşitli soru işaretleri bazen oluşuyor. Temel kriter olarak belirlenen şey, hava sıcaklığının 7 derecenin altına düştüğü durumlarda kış oto lastik ürünlerinin kullanımına geçilmesidir.

Dikkat edilmesi gereken bir başka önemli husus ise, daima kış sezonu henüz tamamlanmadan lastiklerin asla değiştirilmemesidir. Güvenli bir araç kullanımı için kışın bitmesi tam olarak beklenmeli ve daha sonra duruma uygun bir lastiğe geçiş sağlanmalıdır.

Her bir farklı mevsime özel araç lastiklerinin güvenli yerlerden tedarik edilmeleri de son derece önemlidir. İnternet ortamında birbirinden kaliteli ürünlerle müşterilerini bir araya getiren Lastik Borsası sitesinde ihtiyaca göre çeşitli türlerde lastikler mevcut bulunuyor.

Kış Lastiği Özellikleri

Kış lastikleri doğrudan zorlayıcı hava koşullarından tam bir performans göstermeleri için dizayn edilmişlerdir. Bu lastikleri araçlar için tedarik etmeden önce onlar hakkında bazı fikirlere sahip olmak da önem arz eder.

Bu ürünlerin kaygan, ıslak ve buzlu zeminlerde birçok iyi tutuculuk nitelikleri vardır. Araçlar bu şartlarda dahi çok sarsılmadan ilerleme olanağını elde ederler. Lastiklerin sırtındaki bloklar daha geniş olduğundan kavrama ve tutuş performansları en üst seviyeye çıkar.

Kışa uygun tasarlanan lastikler kar birikmesi gibi durumlarda hızlıca tahliye yaparlar. Hem lastiğin ve hem de aracın bundan olumsuz şekilde etkilenmesini engellerler. Lastik Borsası sitesinde tasarımsal yapıları her açıdan iyi birçok güzel kalitede ürün bulunuyor.

Kış lastiği işareti nedir türü sorularda birçok kişi tarafından soruluyor. Bu işaretler lastikleri sürüş konusunda hangi yol şartlarına uyumlu olduklarını ifade ediyor. Çamurlu, karlı yollara veya 4 mevsime uyumlu olması gibi durumlar ilgili işaretler sayesinde öğreniliyor.

Lastiğin Kış Lastiği Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Kış lastikleri bazen 4 mevsim için tasarlanan lastiklerle karıştırılıyor. Bu yüzden duruma dair ayrımları daima en titiz şekilde yapmak gerekiyor. Kış lastiğinde dişler desenli ve oldukça da geniş bir yapıdadırlar.

Desenlerin ayrıca daha derinden çatallı bir yapıda oldukları da gözlenir. Genellikle bu ürünlerde tam bir anlaşılma olması adına hali hazırda M+S işaretleri de yer alır. Bu işaretlerde M çamur, S ise kar anlamına gelir.

Doğrudan buna dikkat ederek de lastikler için bir ölçüde doğru ayrımları yapma şansları elde edilir. Güvenilir hizmetler sunan kaliteli firmalarda araçlar için kış lastiklerini edinmeye son derece büyük bir önem verilmelidir.

Uzun vadede kış lastiklerinin kullanımında herhangi bir sorun ortaya çıkmaması açısından bu oldukça önemli hususlardan biridir. Lastik Borsası sitesi tercih edilecek en iyi yerlerden biri olarak görünüyor.

Kış Lastiği Almadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kış için bir lastik tedarik ederken mutlaka araç üreticisinin önerdiği maka ve ürünlere yönelim sağlanmalıdır. Lastikte kış lastiği olduğu sembolüne ulaşılmalıdır. Onun üretim tarihine mutlaka bakılmalıdır.

Garanti şartları ve koşullarına da bakılmalıdır. Tercihler sürecinde çivili kış lastiği nedir ve kış lastiği hız endeksi nedir gibi sorular da sıkça yöneltiliyor. Çivili kış lastikleri, daha ağır koşullarda araçların ilerlemelerinin sağlanması için lastik sırt kısımlarına birtakım çivilerin yerleştirildiği lastikleri tanımlıyor.

Kış lastiği hız endeksi ise lastiklerin uygun yük değerleri ve basınç durumlarını tanımlamada kullanılıyor. Lastikleri temin etmeden önce bu derecelendirmeleri de muhakkak dikkate almak önem taşıyor.

Kış Lastiği Fiyatları

Kış lastik fiyatları araçların markası, genel tasarımsal yapısı, lastik üretim tarihi ve taban genişlikleri gibi durumlar özelinde bazı değişkenlikler gösteriyor.

Lastik ses yalıtımı, konumu, ekstra yük durumları, hız ve yük endeksleri gibi durumlar özelinde de fiyatlar bir netliğe kavuşuyor. Lastik Borsası sitesi her bakımdan uygun fiyat seçenekleriyle müşterilerine yardımcı olmaya çalışıyor.

kis-lastigi-2

Kış Lastiği ile Kar Lastiği Arasındaki Fark Nedir?

Kış lastiği ile kar lastiği arasındaki fark nedir sorusu da oldukça yaygın olarak sorulanlar arasındadır. Genel olarak bakıldığında bu iki terim arasında çok fazla bir farklılık olmadığına tanıklık edilir.

Çünkü kışa özel tasarlanan tüm lastikler benzeri şekilde bir işlevsellik gösterirler. Kış veya kar lastikleri 7 derecenin altındaki sıcaklık değerlerinin olduğu durumlarda güvenle kullanılırlar. Bu lastikler sahip oldukları esnek kauçuk malzemeleri sayesinde karlı, buzlu yollarda dengeli bir sürüş yapılmasını sağlarlar.

Kış Lastiği Gerçekten İşe Yarıyor mu?

Kış lastiklerini kullanmanın faydalarını insanların birçok açıdan görmeleri mümkündür. Viraj alırken, fren yaparken veya yavaşlarken bu lastiklerin performansları daima açıkça ön plana çıkar. Başarılı bir şekilde yol tutuşunun olduğu açıkça görülür.

Kış Lastiği Olduğunu Nasıl Anlarız?

Kış lastiklerinde onun bu amaç doğrultusunda üretildiğine dair bazı simgeler bulunur. Snowflake veya M+S gibi işaretlerden yola çıkarak ilgili lastiklerin kışa özel üretildikleri fikrine varılır. Lastik Borsası sitesinde doğrudan kış lastiklerine ana sayfadaki kategorilerden kolaylıkla ulaşılıyor.