Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi pandemi servisinin yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Salih Ata hayatını kaybetti.

Ata'nın yakınları sağlık çalışanlarına saldırdı. Yoğun bakım ünitesinin camları kırılırken, klinik destek personeli Tahir Mete Güleç'in zedelenen kolu alçıya alındı. Saldırıyla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Artı Gerçek’te yer alan habere göre, sağlıkta şiddet olayı saat 10.00 sıralarında Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi pandemi servisi yoğun bakım ünitesinde yaşandı. Beyin kanaması şikayetiyle hastaneye giriş yapan Salih Ata'nın tedavi sürecinde koronavirüs testi pozitif çıktı.

Hastanede 4 gün tedavi gören Ata, bugün yaşamını yitirdi. Salih Ata'nın yakınları, doktor Avşar Zerman, sağlık çalışanları Cihat Yıldız ve Kübra Şahin ile klinik destek personeli Tahir Mete Güleç ve Davut Taş'a saldırdı. Hastanenin güvenlik görevlileri olaya müdahale etti.

Saldırı sırasında yoğun bakım ünitesinin camları da kırıldı. Saldırganlar kaçarken Tahir Mete Güleç'in zedelenen kolu alçıya alındı. Sağlık çalışanları, saldırganlardan şikayetçi oldu.

CAMLARI TEKMELEYEREK İÇERİ GİRDİLER

Darp edilen sağlık personeli Cihat Yıldız, "Sabah hasta fenalaştı. 45 dakika boyunca hastaya müdahale ettik. Hastadan yanıt alınamadı. Hasta kötüleştiği anda da hasta yakınlarına haber verildi. Hasta yakınları camları tekmeleyerek içeri girdi. O kadar emek veriyoruz. Moralimiz bozuldu. Elimde şişlik oluştu, vurdular. Hasta yakınlarının bize destek olması gerekir" dedi.

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Saldırıyla ilgili 3 kişi polis tarafından gözaltına alınarak sorguya götürüldü.

BAKAN KOCA: BU NASIL İNSANLIK?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, saldırıya dair Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Kırşehir Eğitim Araştırma Hastanesi'nde beyin kanaması nedeniyle 4 gündür tedavi gören bir hastamız kurtarılamayarak vefat etti. Bu olaya bütün arkadaşlarımız üzüldü. Hasta yakınlarıysa bir hemşiremizi, hekimimizi, sağlık çalışanlarını darp etti. Camları kırdı. Bu nasıl insanlık" ifadelerini kullandı.

Genel Sağlık-İş Sendikası Kırşehir Şube Başkanı Nuh Karakaya da yaşanan şiddet olayına tepki göstererek sorumlular hakkında en ağır işlemin yapılmasını istedi.