Kırgızistanlı Milletvekili Omurbek Tekebayev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev’in Türkiye’de hiçbir hastanede tedavi edilmemesi yönünde talimat verdiğini iddia etti.

Sputnik'in Kırgız KirTAG haber ajansına dayandırdığı habere göre, parlamentoda konuşan milletvekili Tekebayev, ülkenin iç ve dış politikalarını eleştirerek, “Ülkenin iç ve dış politikaları tamamen iflas etmiş bulunuyor. Atambayev Türkiye’deyken, Erdoğan şu talimatta bulundu: "Türkiye’nin hiçbir hastanesi Kırgızistan Cumhurbaşkanı Atambayev’i kabul etmeyecek." Atambayev, masrafları kendisi ödedi ve bir dostunun otelinde kaldı. Sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, onu Rusya’ya getirtti. Bunun yanında Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev de arabuluculuk yaparak onun hastaneye yatırılması için devreye girdi ve yardım önerdi” dedi.

'ERDOĞAN BİRİNE SIRTINI ÇEVİRİRSE, BİR DAHA YÜZÜNE BAKMAZ'

Kırgız Bagıt.Kg gazetesine konuşan Kırgızistan’ın eski Ankara Büyükelçisi Mambetjunus Abılov ise Türk-Kırgız ilişkilerinin kötüleşmesini FETÖ faktörü ile ilişkilendirdi.

Abılov, “Erdoğan, zor günlerde bizim cumhurbaşkanına koşullar sundu. Atambayev ise geri çevirdi. Erdoğan çok duygusal insan. Erdoğan sırtını çevirirse, bir daha yüzüne bakmaz” ifadelerini kullandı.