Hastanın her türlü yardımcı araç gereç, hasta sağlığı ve bakımı açısından son derece elverişli olan aynı zamanda iyileşme sürecini destekler. Hastaya uygulanan tedavi şekli ve yönteminin yanı sıra yattığı ortamda oldukça önemli bir yere sahiptir. Evde iyileşme süreci içerisinde kişilerin en fazla ihtiyaç duyduğu hasta yatağıdır çünkü hastanın rahatlığı için özel olarak tasarlanır. Yaşlı, bedensel özürlü ya da bedensel cerrahi işlemlerinden sonra özel şartlar altında bakıma ihtiyaç duyan bireylerin konforlu ve rahat yatma ihtiyaçları karşılanır.

Evde İyileşme Sürecini Destekler

Hastalık ve hasta çeşidine göre kullanımı en uygun özelliklere sahip hasta yatakları tercih edilir. Bireylerin rahat yatabilmesi, rahat uyuyabilmesi, sağlıklı bir şekilde uyanması gibi durumlarda hasta yatağı kolaylık açısından çok önemlidir. İhtiyaçlara göre zaman içerisinde birçok farklı çeşitte üretilen hasta yataklarının çeşit ve modelleri şunlardır;

  • Motorlu hasta yatağı
  • Elektrik ve hasta yatağı
  • Manuel hasta yatağı
  • Asansörlü hasta yatağı gibi farklı çeşitler vardır.

Aynı zamanda motoru ve elektrikli hasta yatağı modellerinin 3 motorlu, çift motorlu ve 4 motorlu gibi farklı türleri de bulunur.

Rahatlık Ve Sağlık

Ayrıca tüm çeşitleri hasta karyolası olarak kullanıldığı gibi aynı zamanda parçalı yatak şeklinde de kullanılabilmektedir. Lazımlıklı yatak özelliğine sahip hasta karyolasında baza özelliği seçeneği de mevcuttur. Kumanda özelliği ise yatağın kullanım kolaylığını arttırır ve hastanın evde bakımında konforunu sağlayarak iyileşme sürecine katkı sunar. Rahatlık ve sağlık açısından öncelikle doktor tavsiyesi dikkate alınmalıdır, ne çok yumuşak ne de aşırı sert yataklar tercih edilmemelidir.

Konforlu Kullanım İmkanı

Hastaların tedavi süreçlerinde gerekli olan ve sağlık koşullarını sağlayacak olan hasta yatak çeşitlerinden kiralama hizmeti ile yararlanılabilir. Hasta yatağı kiralama hizmetlerinde hasta yatak modelleri de yoğun olarak ilgi görmektedir. Özellikle uzun süreli yatışlarda vücutta oluşan yaraları yumuşak dokusu sayesinde büyük oranda önleyen antibakteriyel özellikleri sayesinde mikrop kapmanın da önüne geçer. Oldukça uygun fiyatlarla kiralanan hasta yatakları mekanik özellikleri, hareket kabiliyetleri ve ihtiyaç duyulan detayları ile konforlu bir kullanım imkanı sağlar.