Kilo kontrolü sağlayabilmek için mutlaka beslenmenize dikkat etmeniz gerekir.

Beslenmenizdeki kritik noktaları gözden kaçırmadığınız sürece ve günlük alışkanlıklarınıza dikkat ettiğiniz sürece mevcut kilonuzu koruyabilirsiniz.

Kilo kontrolü sağlayabilmek için dikkat etmeniz gereken şeyleri Posta.com.tr derledi.

1- KAHVALTI ALIŞKANLIĞI

Kahvaltı öğününü atlamadığınızda kilonuzu korumak daha kolay hale gelir. Sağlıklı yiyeceklerden oluşan bir kahvaltı metabolizma hızınızı artırmanıza yardımcı olur.

Ayrıca güne daha zinde başlamanızı sağlar. Bu sebeple genellikle sabah uyandıktan 1 saat sonra kahvaltı yapmanız önerilir.

2- YETERLİ SU TÜKETİMİ

Gün içerisinde yeterli miktarda su tüketilmediğinde, beyin bu susuzluğu açlık sinyali olarak algılar. Bu durumda daha çok yemek yeme arzusu içerisinde olursunuz.

Yetersiz su tüketimi metabolizma hızınızı da yavaşlatır. Kilo kontrolü için her gün vücudunuzun ihtiyacı kadar su içmeniz önerilir. Her gün 8-1o bardak su içerek vücudunuzun su ihtiyacını karşılayabilirsiniz.

3- PORSİYON KONTROLÜ YAPIN!

Kilo almaya neden olan en büyük sorunlardan biri büyük porsiyonlarda yemek yemek.

Büyük bir tabakta yemek yemediğiniz zaman kontrolsüz bir şekilde günlük kalori ihtiyacından daha fazlasını alırsınız. Kilo kontrolü sağlamak için porsiyon kontrolü yapmanız önemlidir.

Eğer, tabağınızdaki yemeği tamamen bitirmiş olma fikrinden uzaklaşamıyorsanız, o halde büyük bir tabağa büyük porsiyonlar koymak yerine, küçük bir tabak kullanabilirsiniz.

4- UYKU DÜZENİNE DİKKAT!

Uyumak insan bedeninin en temel ihtiyaçlarından biri olarak kabul edilir. Uykusuz kaldığınızda daha çok yemek yeme ihtiyacı hissedersiniz. Bu sebeple de uyku düzenine dikkat etmeniz gerekir. Her gün 7-8 uyumak vücudunuz için yeterli olur.

Bu süreden çaldığınız her bir saat, sizi ertesi gün fazladan yeme ihtiyacı ile karşı karşıya bırakır.

Kilo kontrolü sağlamak istiyorsanız mutlaka uyku düzeninize özen göstermeniz gerekir. Böylece her yeni güne daha enerjik uyanabilirsiniz.

5- BİTKİ ÇAYI TÜKETİN

Bitki çayları tek başına kilo vermenize etki etmez. Ancak beslenme listenize ek olarak her gün düzenli tüketilen bitki çayları kilo kontrolü sağlamanıza yardımcı olabilir.

Bazı bitki çayları metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını destekler. Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Kabızlığı ve şişkinliği önler.

Kilo kontrolü için bu bitki çaylarını tüketebilirsiniz;

Yeşil çay

Yaban mersini çayı

Tarçın çayı

Zencefil çayı

Beyaz çay

Maydanoz çayı

Biberiye çayı