Kilis’e, Suriye’de IŞİD denetimindeki bölgeden öğle ve akşam saatlerinde roketler atıldı.

İlk saldırıda 7, ikinci saldırıda da en az 2 kişi yaralandı.

Suriye'nin IŞİD denetimindeki bölgesinden atılan Katyuşa roketatar mermisi, bugün Kilis kent merkezine düştü. Kent merkezindeki pazar yerine isabet ederek patlayan roket parçalarının isabet ettiği 6'sı çocuk 7 kişi yaralandı.

Saat 17.00 sıralarında gerçekleşen ikinci saldırıda ise 2 kişi yaralandı.
Patlamanın meydana geldiği bölgeye sağlık ve kurtarma ekipleri gönderildi.

VALİDEN AÇIKLAMA

Kilis Valisi saldırıda 6'sı çocuk 7 kişinin yaralandığını açıkladı.

KİLİS'E İKİNCİ KEZ ROKET MERMİSİ ATILDI

Kilis'e atılan ikinci roketatar mermisi Saraç Mehmet Çavuş Mahallesi'ne isabet etti. Mahallede bulunan Mercidabık İlkokulu yakınına düşen roketin patlamasıyla etrafa saçılan şarapneller bu sırada yoldan geçen ismi öğrenilemeyen bir kadın ile bir çocuğa isabet etti.

Hafif yaralanan kadın ve çocuk, ihbar üzerine bölgeye sevk edilen ambulansta ilk tedavileri yapılarak hastaneye götürüldü. Böylece gün içerisinde Kilis'e düşen roket sayısı 2'ye, yaralananların sayısı ise 1'i ağır 9'a yükselmiş oldu.

YILDIRIM: FIRAT KALKANI DEVAM EDECEK

Kilis'e yönelik roketli saldırılara dair açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım, "Hudutlarımızda yaşayan vatandaşlarımızın can güvenliği sağlanıncaya kadar Fırat Kalkanı operasyonu davam edecek" dedi.

TSK: O BÖLGELERE ATEŞ AÇILDI

Kilis'e yönelik saldırıların ardından açıklama yapan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), roketlerin atıldığı bölgenin sınırdaki Fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatarlarla ateş altına alındığını duyurdu.