Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bakan Sema Ramazanoğlu'na yönelik açıklamalarına Bakan Sema Ramazanoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'tan tepkiler geldi. Bakan Ramazanoğlu, hukuki süreç başlatacağını açıkladı.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU: SÖZLERİNİ İADE EDİYORUM

Başbakan Davutoğlu, Meclis'teki grup toplantısındaki ifadeleri nedeniyle Kılıçdaroğlu'na Twitter hesabı üzerinden tepki gösterdi:

“Kılıçdaroğlu bugün seviyesizliğinin bir örneğini daha göstermiştir. Kendisi bu üslupsuzluğu ile Türk siyasetinde utançla hatırlanacaktır. Geride hakaretleri dışında hiçbir şey bırakmamış olacak bu siyasinin varlığını gelecek nesiller hatırlamak dahi istemeyecektir.

“Kaldı ki seviyesizlik, hakaret ve operasyonla genel başkan olmanın dışında hatırlanacak hiçbir şey de yapmamıştır. Bu terbiyesizliğe her şeyden önce CHP'li kadınların tepki göstermesini bekliyor ve sözlerini aynen kendisine iade ediyorum.”

HÜKÜMET SÖZCÜSÜ KURTULMUŞ: AŞAĞILIK SÖZLER

Konunun Bakanlar Kurulu'nda gündeme gelip gelmediği yönündeki soruya Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş şöyle yanıt verdi:

"Hiçbir insafa, terbiye ve edebe yakışmayacak, seviyesiz ve aşağılık sözlerdir. Hem seviyesizliğini ortaya koymuş oluyor, ondan da mühim mesele bir kadına, bir anneye, bir Bakan'a söylediği sözler hiçbir şekilde savunulamaz. Özür bekliyoruz. Eğer dilemezse, bu ağır sözleri karşılığında milletimiz gereken cevabı verecektir.

"Ayrıca bir çağrımız da bütün kadın ve insan hakları derneklerine çağrı yapıyoruz. Bu açık bir meseledir ve siyasetin bittiği yerdir. Hepimizin siyasi kimlikleri var ama siyaset yapıyorum diyerek bir kişiye, bir kadına bir anneye bir bakana bu hakaretin yapılması kabul edilemez. Bütün ilgili kuruluşları göreve çağırıyoruz. 

"Özür bekliyoruz. Sayın Ramazanoğlu'nun beklentisi olmasının ötesinde, Türkiye'de insan onuruna saygılı herkesin bekleyeceği en temel beklentidir."

RAMAZANOĞLU: HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATACAĞIM

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu da yaptığı açıklamada, "Siyaset tarihimize kara bir leke olarak geçen Kemal Kılıçdaroğlu'nun hakaretlerini yüce milletimizin vicdanına havale ederken tüm hukuki süreçleri de başlatacağımı kamuoyumuza saygılarımla arz ediyorum" dedi.

"Ana muhalefet partisinin genel başkanının, bir kadına karşı bu kadar seviyesiz ve ahlak dışı açıklamaları ülkemiz ve milletimiz adına üzüntü vericidir" diyen Ramazanoğlu, yazılı açıklamasında, "Bir önceki grup toplantısında da anneliğimle ilgili çirkin ithamlarda bulunan Kılıçdaroğlu, bu seviyesiz üslubunu sürdürmekte, kadın kimliğine saygısızlıkta ısrar etmektedir. Bu açıklamalar aynı zamanda açık bir taciz ve insan hakkı ihlalidir" dedi.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Kılıçdaroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na şu sözlerle seslenmişti: 

"Öyle bir kültürün içinde sokuldu ki Türkiye, bakın Karaman'da olan olaydan sonra Türkiye'nin her tarafında olaylar neredeyse patladı. Bunlar sabah akşam Müslümanlık’tan bahsediyorlar. 14 yıldır Türkiye'yi yönetiyorsunuz. Bu çocukları oraya nasıl teslim ettiniz? Vakıfları savunuyorlar. Valisi konuşmuyor, Emniyeti konuşmuyor.

"Aileden Sorumlu Bakan birilerinin önüne yatmış vaziyette, o da konuşmuyor. Bu yurtlara kim izin veriyor? 'Biz izin vermedik' diyorlar. İzin vermediniz de bunlar nasıl açıldı? Milli Eğitim Bakanı konuşmuyor. Bu işlerin baş sorumlusu sen değil misin? Neden çocukları sapıklara teslim ediyorsun?"