CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tutukluluğunun adaletsiz olduğunu ifade etti.

FOX TV’de 'İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat' programına katılan Kılıçdaroğlu, Demirtaş’ın cezaevinde tutulmasına “Düşünün aynı iddianameden beraat ediyorum. Sonra tekrar hapis. Bunda adalet var mı? Siz 3 buçuk yıl aynı adamı içerde tutuyorsunuz. Haksızlık karşısında susuyorlar ve sürmesini istiyorlar. Bu insani değildir demezsem kendi insanlığımı reddetmiş olurum” diyerek tepki gösterdi.

İktidarın Katar ile ilişkilerine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Borsa İstanbul'un yüzde 10'unu kaça sattınız, bilinmiyor. Ne oluyor bu Katar aşkı. Bir kalemde 90 milyon dolar Katarlı şirketin borcunu sildiler. Her şey satılıyor, yarın öbür gün sarayın yarısını sattık Katarlılara derse kimse şaşırmasın” dedi.

'İKTİDARIN KORONA SÜRECİNİ YÖNETME ŞANSI YOKTU'

İktidarın koronavirüs sürecini yönetemediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "5 maskeyi dağıtmaktan aciz olan bir siyasi iktidarın korona sürecini yönetme şansı zaten yoktu. Bilim kurulunun önerilerini dikkate almayan bir iktidarın bu felaketi önleme şansı zaten yoktu. Baştan bunu bilmemiz gerekiyordu. Biz sorumlu muhalefet olarak şunu yanlış yaptın demedik, bunu yaparsan iyi olur diye uyarıda bulunduk” ifadelerini kullandı.