CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit TorunKemal Kılıçdaroğlu’nun; FOX TV’deki canlı yayında, “Başbakan adayımız da var, Meral Akşener” sözleri hakkında açıklama yaptı.

Torun, “Genel Başkanımız bugünden Sayın Akşener’in Başbakan adaylığını açıkladığını belirtmek anlamında söyledi. Yoksa bir başka anlama çekilemez” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun, FOX TV’de katıldığı yayında kullandığı ifadeler Millet İttifakı çevrelerinde yüksek yankı uyandırdı.

Kılıçdaroğlu yayında, “İğneyle oya işlemek gibi; 6 lider oturup düşünecek. Sonuçta bir gelecek inşa ediyoruz ve karşılıklı güven şart. Cumhurbaşkanı adayının devlet aklını bilmesi, devlet deneyiminin olması lazım... Çünkü belli bir süre devleti yöneteceksiniz ve yönetirken ittifak bileşenlerini göz ardı edemezsiniz. Başbakan adayımız da var, Meral Akşener... Bütün bunları düşünüp hareket etmek zorundasınız” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun bu yöndeki açıklaması İYİ Partililerce ‘Başbakan adayının Meral Akşener’ olacağı şeklinde anlaşıldı.

Kemal Kılıçdaorğlu’nun bu yöndeki ifadelerine ise Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya’ya konuşan CHP Genel Başkanı Seyit Torun açıklık getirdi. Torun, “Yayını dinledim ve sonrasında da okudum; Genel Başkanımız bugünden Sayın Akşener’in Başbakan adaylığını açıkladığını belirtmek anlamında söyledi. Yoksa bir başka anlama çekilemez...” dedi.