Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından paylaşım yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TÜİK'ten randevu istediğini ancak verilmediğini söyledi.

Twitter hesabından TUİK'e seslenen Kılıçdaroğlu, "TÜİK’ten randevu istedim, vermediler. Saat 11.00'de geliyorum, haberiniz olsun" ifadelerini kullanmıştı.

KILIÇDAROĞLU TÜİK'E ALINMADI

Haber Global'in haberine göre, Kılıçdaroğlu'nun TÜİK'e gideceğini duyurmasının ardından güvenlik görevlilerinin kapıları kapattığı bildirildi.

Güvenlik görevlileri, randevusu olmayanların içeri alınmayacağını aktardı. Muhabirlerin, "Kılıçdaroğlu gelecek almayacak mısınız" sorusuna "Randevusu yoksa alınmayacak" yanıtı verildi.

Kılıçdaroğlu ve CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un gittiği TÜİK, kapılarını açmadı.

Binanın önünde açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, kurumun resmi internet sitesinde özetle "Merkez teşkilatımıza gelebilirsiniz, her türlü bilgiyi alabilirsiniz" dendiğini belirterek şunları kaydetti:

"Kimsenin unutmaması gereken bir gerçekle karşı karşıyayız; ana muhalefet partisine açıklama yapılmak istenmiyor, kapılar kapanıyor. Böylesine bir tabloyu cumhuriyet tarihinde hiç görmedik. CHP’nin genel başkanı olarak milyonlarca işçinin hakkını korumak, emeklinin hakkını korumak, memurun hakkını korumak benim temel görevimdir. Benim siyaset yapma anlayışım budur.

'TÜİK DEVLET KURUMU OLMAKTAN ÇIKTI, BİR SARAY KURUMU HALİNE DÖNÜŞTÜ'

TÜİK, bir devlet kurumu olmaktan çıkmış bir saray kurumu haline dönüşmüştür. Burada çalışan arkadaşlar tamamı şunu unutmasınlar hepinizin tabii olduğu yasa devlet memurları kanunudur. Saray memurları ayrı saray memurları ayrı. Ben devlet memurlarına sesleniyorum. Görevinizi yapın hakkıyla yapın.

'OTURDUĞUNUZ BİNALAR BU MEMLEKETİN VATANDAŞLARININ ÖDEDİKLERİ VERGİLERLE YAPILDI'

Şu binada oturanlar unutmasınlar oturduğunuz binalar bu memleketin vatandaşlarının ödedikleri vergilerle yapıldı. Asla unutmasınlar aldığınız aylıklar emeklinin işçinin ödediği ödedikleriyle aldığınız aylıklardır.

'ÖNEMLİ BİR KIRILMANIN FARKINDAYIM, AÇIKÇA SUÇLULAR'

Bu tablonun cumhuriyet tarihinde önemli bir tablo olduğunun farkındayım. Önemli bir kırılmanın da farkındayım. Eğer devleti oluşturan kurumlar bilgilerle halkın gelir düzeyiyle oynuyorlarsa, halkı yanıltıyorlarsa, onların hak ettiklerini onlara vermiyorlarsa, talimatla görev yapıyor yasaları yönetmelikleri kendi internet sitelerindeki çağrılara bile uymuyorlarsa açıkça suçludur."

YENİ EKONOMİK MODEL HAKKINDA

'Düşük faiz - düşük enflasyon' denklemi üzerine kurulan yeni ekonomik modelde cari dengenin sağlanmasıyla enflasyonun düşeceğine inanılıyor. Ayrıca değersizleşen TL’nin ihracatı destekleyeceği, düşük faiz ortamının da yatırımları yukarı taşıyarak istihdamı artıracağı savunuluyor.

Ancak ekonomistler söz konusu modelin altını 'bilimsel gerçekliliklerle' doldurmakta zorlanıyor.

MERKEZ BANKASINA DA GİTMİŞTİ

Kılıçdaroğlu, dolar kurundaki yükselişlerin ardından 15 Ekim'de Twitter hesabından "Dolar rekorlar kırıyor. Motorin ve benzine yine zam geldi. Sebep olduğun bu rezaletin milleti ezmesini daha fazla izleme Erdoğan, Kara Kış Fonu'nu kur! Ayrıca bugün 15.30’da Merkez Bankası’na gideceğim. Yok öyle istediğin gibi at koşturmak. Biz varız ve mücadele edeceğiz" ifadelerini paylaşmasının ardından Faik Öztrak, Selin Sayek Böke ve Bülent Kuşoğlu ile birlikte Merkez Bankası'na gitmişti.