CHP lideri Kılıçdaroğlu: "Komando marşı söyleyen TÜGVA'cılar var. En büyük komutanımız da Erdoğan diyorlar. E gönder kardeşim onları Suriye'ye. Oradaki komutanı da Bilal Erdoğan olsun."

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon yetkisini iki yıl daha uzatan tezkereye hayır oyu vereceklerinin sinyalini verdi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de tezkereye 'Hayır' oyu vereceklerini açıkladı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu.

Uzun mesai saatlerinin ardından gece nöbeti yapan ve 36 saat sonunda evine dönerken trafik kazası geçirerek hayatını kaybeden Asistan Doktor Rümeysa Berin Şen'i hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Bir sağlık çalışanının 36 saat çalışması demek kadro eksikliği var demektir, dışarıda atama bekleyenler var demektir. Neden atama bekleyenleri atamıyorsun? Var olan kadroları neden boş tutuyorsun?” diye sordu.

OECD'ye (Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü) bağlı Mali Eylem Görev Gücü'nin (FATF), kara paranın aklanması ve terörizmin finansmanını engellemede eksikleri olduğu için Türkiye'yi gri listeye aldığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Terörle mücadele ettiğini söyleyerek" sert politikalar yürüten iktidarı eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "her evde araba olduğuna, kapıcıların da arabası olduğuna ve ikinci el araç bulunamadığına" dair sözlerini de eleştiren Kılıçdaroğlu, bu araçlar için alınan vergilerin "sarayın sayısı bilinmeyen araçları için kullanıldığını" savundu:

Quote Message: Devleti soyulacak organ gördüyseniz zaten devleti yönetemezsiniz. Bu şahıs 'yaşam kalitesi' diye bir ifadeyi biliyor mu acaba?
Devleti soyulacak organ gördüyseniz zaten devleti yönetemezsiniz. Bu şahıs 'yaşam kalitesi' diye bir ifadeyi biliyor mu acaba?

10 büyükelçinin Osman Kavala'nın serbest bırakılması çağrısı sonrası yaşanan krize de değinen Kılıçdaroğlu, bu krizler sebebiyle doların artmasından yönetmi sorumlu tuttu:

Quote Message: Bir devlet bir kişinin iki dudağına teslim edilemez. Sen yönetemiyorsun ve Türkiye'yi felakete hazırladın. Bir kara kışla karşı karşıyayız.

Bir devlet bir kişinin iki dudağına teslim edilemez. Sen yönetemiyorsun ve Türkiye'yi felakete hazırladın. Bir kara kışla karşı karşıyayız.

Kılıçdaroğlu, muhalefetin gelişmelerle ilgili bilgilendirilmediğini söyledi. Dışişleri Bakanlığı'nın krizi çözmek için çok çalıştığını da belirten Kılıçdaroğlu, "İsterdik ki gruplara bilgi verilsin, ilgili bürokratlar gitsinler tezkereyle ilgili milli çıkarları açıklasın. Olmadı. Her şeyi koymuşlar bir tezkerenin içine, biz senin her dediğinin altına mühür mü basacağız?" dedi.

TÜGVACILARI GÖNDER

Suriye'ye barış getireceğiz, bütün komşularımız barışacağız. Büyük Ortadoğu projesini hayata geçireceğiz. Bizim askerlerimiz şehit olsun istiyor beyefendi. Komando marşı söyleyen TÜGVA'cılar var. En büyük komutanımız da Erdoğan diyorlar. E gönder kardeşim onları Suriye'ye. Oradaki komutanı da Bilal Erdoğan olsun.