CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle oldu:

Barışmaya, helalleşmeye ihtiyacımız var. Ayrılmaya değil birlikte olmaya ihtiyacımız var. Birlikte olduğumuz zaman saygınlığımız artarak bütün hedefim bunun üzerine inşa edilmiş üzere. Bu hedef sadece benim değil aynı zamanda Millet İttifakı'nın da hedefi. 6 lider ikinci kez bir araya geldik. Aslıdan toplumun bütün kesimleri orada temsil ediliyor. Devletin karar alma mekanizmalarının bir kişiye teslim edilmesinin getirdiği felaketi, olumsuzluğu hepimiz görüyoruz. Sadece ben değil, diğer liderler de görüyor. Türkiye'nin bu bataklıktan çıkması lazım.

SEÇİM KANUNU ÜZERİNDE DE GÖRÜŞTÜK

Kutuplaşmayı değil beraber olmayı hedefliyoruz. Bir bildiri yayımladık. O bildiride 5 temel mesaj var. Birincisi güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş sisteminin yol haritasını belirlemek üzere çalışma grubu oluşturduk. İkincisi birlikteliğimizi bozmayı amaçlayan seçim kanunu üzerinde de görüştük. O konudaki görüşümüzü aynen okumak isterim; "Milletimizin bilmesini isteriz ki demokratik ilkelere dayanan birlikteliğimiz bu gibi siyasi mühendislik çabalarından etkilenmeyecektir. İş birliğimizi uyum içinde sürdürmeye kararlıyız." Koltuğu korumak için şöyle değişiklik yapalım, böyle değişiklik yapalım... Anlamadıkları bir şey var bu millet kararını verdi zaten. Kanunu istediğiniz kadar değiştirin, sizi göndereceğiz arkadaş! Allah'ın izniyle göndereceğiz, yolcu edeceğiz onları.

SANDIK GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYACAĞIZ

Milli iradeyi parlamentoya tam olarak yansıtmak üzere seçim güvenliğini sağlamak amacıyla bir çalışma grubu daha oluşturduk. Her türlü dalavere bunların işi biliyoruz, bizim görevimiz de madem ki bunları biliyoruz önlemini alacağız. Sandık güvenliğini sağlayacağız. Dördüncü olarak, bizler Türkiye'yi karanlık günlerden çıkartma kararlılığı içerisindeyiz. Umutlarımız ve geleceğe olan inancımız Türkiye'nin sorunlarından çok daha büyüktür. Beşincisi, bizler istişare ile değil sorunlarımıza son vermek, her bir vatandaşımızı insan onuruna yaraşır bir yaşam ve refah standardına kavuşturmaktır. Bizim hiçbirimizin bireysel bir beklentisi yok. Beklentimiz vatandaşın huzur içinde yaşamasıdır.

DAMAT YENİ BİR KİTAP ÇIKARMIŞ

Hiçbirimiz devletin hazinesine el uzatma gibi bir niyet asla taşımadık ve taşımıyoruz ama devletin hazinesine el uzatanlardan hesabını soracağız. Biz 6 lider, Londra'daki bir avuç tefeciye hizmet etmeyeceğiz! 84 milyona hizmet edeceğiz. Sorunların altında eziliyorlar. Sorunlara çözüm üretelim derken başka sorunlar patlak veriyor. CHP hep eleştiriyor ama hiç öneri getirmiyor diyorlar, bu sefer 5 tavsiyem olacak. Devleti bir kişi yönetiyor. Hiçbir kurumun esamesi okunmuyor. Bütün yetkiler bir kişide toplanmış. O kişi Türkiye'yi bir sorunlar yumağı haline sürükledi. Çok iyi niyetlerle bu tavsiyelerimi yapıyorum. AKP'ye, MHP'ye oy veren kardeşlerim, size özellikle sesleniyorum. Birinci tavsiyem şu: Maceracı para ve kur politikalarından vazgeçin. Devlet macerayla yönetilmez. Laf aramızda damat yeni bir kitap çıkarmış. Baktım kitaba 128 milyar dolar var mı? Yok. Hala nereye gittiğini kimse bilmiyor. 128 milyar dolar buharlaşacak dile kolay! Yeni bir Türkiye inşa edersiniz 128 milyar dolarla. Şimdi borç para almak için Körfez ülkelerine tura çıkıyoruz, yalvarıyoruz, yakarıyoruz. Milli kurtuluş savaşını veren bir ülkenin insanları borç para için gerdan kırar mı ya? Laf aramızda, Bahçeli'nin hiç ağırına gitmiyor.