CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Abant kampında milletvekillerine ‘Millet İttifakı’na ilişkin uyarılarda bulundu. Kılıçdaroğlu,  “Hepimiz bu ittifaka özen göstermeliyiz. İttifakı korumalıyız. Daha fazla hassasiyet göstermeliyiz. Çünkü bu ittifakı bozmak istiyorlar. Özellikle iktidar rahatsız ve ittifakı bozmak istiyor. Buna fırsat vermemeliyiz. Ben vermiyorum sizin de vermediğinizi görüyorum. Ben hem Meral Akşener hem de Temel Karamollaoğlu ile görüşüyorum. Bizim aramızda herhangi bir sorun yok” dedi.

Kılıçdaroğlu, dokunulmazlık tartışmalarına ilişkin olarak, “Artık yeni politika üretemedikleri, Türkiye’yi yönetemedikleri için ana muhalefete savaş açıyorlar. Biz o savaşa dahil olmayacağız ve milletin refahı için mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

RAPORU BEĞENMEDİ  

Hürriyet’ten Rıfat Başaran’ın haberine göre, toplantıda  milletvekillerinin, CHP’nin belediye başkanı veya milletvekili çıkartamadığı Anadolu ilerinde yaptığı çalışmaların raporları da ele alındı. Raporlardan memnun kalmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Size kanaat önderi ile görüşmenizi söylemiştim, ama siz seçimle işbaşına gelenlerle bir araya gelmişsiniz” diyerek aynı illere bir kez daha gidilmesini istedi. Kılıçdaroğlu, “Anadolu’ya daha çok gideceğiz. Gidip vatandaşa ekonomiyi anlatacağız, nasıl fakirleştiğini anlatacağız” diye konuştu.