CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin'in Mezitli ilçesindeki Tece Polisevi'ne yönelik saldırının ardından hükümet tarafından partisi hedef alınarak yapılan açıklamalara tepki gösterdi. 

İktidar, polisevine 26 Eylül'de düzenlenen saldırıyı gerçekleştirdiği öne sürülen Dilşah Ercan'ın CHP tarafından 2012 yılında hazırlanan 'Tutuklu Gazeteciler Raporu'nda adının geçtiği iddialarını gündeme getirmişti. 

Kılıçdaroğlu Twitter hesabından konuya ilişkin ilk kez açıklamada bulundu. CHP lideri iktidara seslenerek "Tam 2 gündür yalan söylediniz, havuz medyanız manşetler attı. Oysa ben ne dolaplar çevirdiğinizi iki gündür biliyorum" ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun paylaşımı şöyle: 

BİLE BİLE YALAN SÖYLEDİNİZ

"İki gündür kirli propaganda yürüten Erdoğan ve yaveri fotoroman Süleyman… Öldürülen teröristin DNA raporuna rağmen, tam 2 gündür yalan söylediniz, havuz medyanız manşetler attı. Oysa ben ne dolaplar çevirdiğinizi iki gündür biliyorum. Bile bile yalan söylediniz.

O DOSYAYI GİZLEMEYE ÇALIŞMA

Şimdi çıkın ve teröriste ait DNA raporunu açıklayın, bu millet bir kez ağzınızdan doğru bir şey duysun. Başsavcıya dosyaya el koyun dediniz. Başsavcıya sesleniyorum, o dosyayı gizlemeye çalışma, biliyoruz gerçekleri… Utanmıyor musunuz!"

Polisevine yönelik saldırıyı PKK'nin askeri kanadı olarak bilinen HPG üstlenmişti. Açıklamada, saldırıda "Dilşah Ercan'ın yer almadığı" ifade edilmişti.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Avukatı Celal Çelik, saldırıyı gerçekleştirenlerden biriyle CHP’nin ilişkilendirilmesine dair suç duyurusuna bulunacaklarını açıklamıştı.