CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öğretmenlerle ilgili açıklamasına Twitter'dan yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, öğretmenlere 'sınava girmeyin' çağrısı yaparak, "Öğretmenler, bu ülkenin gözbebeği sizlersiniz.600 bin kişisiniz, sizin önünüzde kim durabilir!" dedi.

Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada,  uzman öğretmen ve baş öğretmen kariyer basamakları sınavına öğretmenlerin ve CHP liderinin tepkilerine yanıt vererek, "Boykot çağrılarını milli iradenin tecelligahı olan Meclisimize saygısızlık olarak görüyoruz" demişti.

Kılıçdaroğlu'nun konuya ilişkin yanıtı şöyle:

"Erdoğan, rencide edici sınavı kabul etmeyen öğretmenlere aba altından sopa göstermiştir. Sevgili Öğretmenler, bu ülkenin gözbebeği sizlersiniz. Korkarsanız, ezilirsiniz. Bu muameleye eyvallah ederseniz, ezilirsiniz. Son çağrım, bu sınava girmeyin! Haklarınızı almak mı istiyorsunuz, insanca yaşamak mı istiyorsunuz, mücadele etmeyi bileceksiniz. “Hadi oradan demeyi” bileceksiniz. Bakın o zaman o tehditlerden nasıl dönüyorlar. 600 bin kişisiniz, sizin önünüzde kim durabilir!"