CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği-Eskişehir Aydınlanma Buluşması'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan’ın Türkiye’de kriz yok açıklamasına değinen Kılıçdaroğlu, “Erdoğan bugün Kızılcahamam'da konuştu. Benim için diyor ki kriz diyor, bir kere ekonomi öğren diyor. Ama şu Allah'ın hikmetine bakın 16 dakika önce aynı konuşmada "Özel sektörümüzün bu krizi fırsata çevireceğine inanıyorum. Allah aşkına ben bu adama ne diyeyim. Tabi Saray'da kriz miriz yok.Dolarla ihale alanlar krizi fırsata çevirdi. Dolar endeksli köprü, tünel geçişleri var. Tabi onlar da fırsata çevirdi. Dolarla garanti verilenler var. Bunların da keyfi yerinde, bir sorunu yoktu” dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle;

Eğitimde geldiğimiz nokta felaket bir tablo.

Eskişehir'i sadece Türkiye'nin değil dünyanın bir markası haline getiren hocamız aramızda kendisine yürekten teşekkür ediyoruz. Eskişehir'e büyük hizmetleri var hocamızın bu nedenle Eskişehir hocam sizin diyoruz.

Değerli arkadaşlarım eğitim konusunda konuşacaktım ama bugün farklı bir gelişme oldu. Erdoğan bugün Kızılcahamam'da konuştu. Benim için diyor ki kriz diyor, bir kere ekonomi öğren diyor. Ama şu Allah'ın hikmetine bakın 16 dakika önce aynı konuşmada "Özel sektörümüzün bu krizi fırsata çevireceğine inanıyorum. Allah aşkına ben bu adama ne diyeyim. Tabi Saray'da kriz miriz yok.

Dolarla ihale alanlar krizi fırsata çevirdi. Dolar endeksli köprü, tünel geçişleri var. Tabi onlar da fırsata çevirdi. Dolarla garanti verilenler var. Bunların da keyfi yerinde, bir sorunu yoktu.

Efendim diyor ki biz dışarı gidiyoruz, yatırımcıyı çekmek için. Yatırımcının bu ülkeye gelmesi için öncelikle demokrasi olması gerekir. Senin ülkende demokrasi varsa, can ve mal güvenliği varsa yatırımcı gelir. Peki niye yurt dışına gidiyorlar para dilenmek için.

Erdoğan'ın önünde prompter var onu okuyor. Öncesinde okusa baksa bu ne arkadaşlar diye sorar ama onu da yapamıyor. Ben rahatlıkla diyorum ki kriz var. Kriz var mı yok mu anlamak için uzman olmaya gerek yok. Vatandaşın mutfağında yangın var. Oraya bakacaksın.