CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Benim verdiğim rakamlardan şüphen varsa çıkarsın televizyonda karşıma sana ders veririm. Çıkar mı? Kabahati var efendim çıkamaz. Haklı olsa çıkar" diye seslendi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Yalova’da gerçekleştirilen partisinin grup toplantısında konuştu. 

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

“Derdinizi biliyorum ama sakın ola ki hiç kimse umutsuz olmasın. Az önce üreticileri ziyaret ettim, beraber oldum. Hiç kimse en ufak bir endişeye kapılmasın. Türkiye büyük, güzel bir ülkedir. Türkiye’de hepimiz huzur içinde yaşayabiliriz. Bir ahtım var. Bu ülkede hiçbir çocuk yatağa aç girmesin. Bir ahtım var, hiç kimse inancı dolayısıyla ötekileştirilmesin. Bir ahtım var, hiç kimse kimliği dolayısıyla ötekileştirilmesin. Bir hedefim var herkesin işi, aşı olsun. Bir amacım olsun kadın-erkek eşitliği olsun. Bu cennet vatanda hepimiz huzur içinde yaşayalım.

Saraylarda yaşayıp halktan kopuk olan insanlar halkın sorununu bilemez, çözemez. Sarayda yaşayanların izlediği politika şudur; altta kalanın canı çıksın. Yani Erdoğan'ın ve arkadaşlarının izlediği ekonomik politikanın temel felsefesi; altta kalanın canı çıksın.

BEŞLİ ÇETEYE 18 YILDA 203 MİLYAR 700 MİLYON DOLARLIK İŞ VERİLDİ

Ben sık sık beşli çetelerden söz ederim ve beşli çetelerin bu ülkeye açtığı felaketlerden de söz ederim. Beş şirkete son 18 yılda 203 milyar 700 milyon dolarlık iş verildi. Başka bu işi yapacak adam yok mu bu memlekette? Bunların mallarının ve paralarının büyük kısmını İngiltere, Amerika'ya götürdüler. Sanıyorlar ki Kılıçdaroğlu gelirse biz kurtaracağız. Sözüm söz tüyü bitmememiş yetimin hakkını savunacağım. Bunlara bir de gelir garantisi veriyorlar.

TELEVİZYONDA KARŞIMA ÇIKAMAZ, KABAHATİ VAR

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün yapım maliyeti 3.3 milyar dolar. Verilen garanti 9 milyar dolar. Yüzde 100'ün üstünde para kazanıyorsun. Kimin parası? Fakirin fukaranın parası. Gaziosmanpaşa Köprüsü yapım maliyeti 1 milyar 200 milyon lira, verilen garanti 15 milyar dolar. Akıl tutulması var. Şimdi sesleniyorum. 'Ey Bay Kemal sen doğruları söylemiyorsun' diyebilirler. Açık ve net söylüyorum. Eğer yüreğin varsa, benim verdiğim rakamlardan şüphen varsa çıkarsın televizyonda karşıma sana ders veririm. Çıkar mı? Kabahati var efendim, çıkamaz. Haklı olsa çıkar. Haklı olsa 'Gel kardeşim' der. Zafer Havalimanı Kütahya 50 milyon Euro'ya yapılmış. Verilen garanti 208 milyon Euro. Kim ödüyor parayı? Bu milletin fakiri fukarası.

Beşli çete benimle temasa geçmek istedi. Ama bu kardeşiniz hak, hukuk, adaletten yanadır. Ben bu milletin hakkını, hukukunu savunacağım.

TEFECİLERE ÇALIŞAN BİR İKTİDAR VAR

'Faize karşıyız' diyorlardı. 'Faizi yükseltmeyeceğiz' diyorlardı. Bir adam durup dururken niye faize karşıyım der. Çünkü çok faiz ödüyordur onun gizlenmesini ister. Tefecilere çalışan bir iktidar var. 'Doları düşüreceğiz, KKM getirdik' dediler. Yeni bir soygun şekli. Bu Kur Korumalı Mevduat, ekonominin kalbine atışmış atom bombasıdır. Bay Kemal'e güveneceksiniz. Bay Kemal kul hakkı yemez. Bay Kemal devleti soyanların karşısındadır ve o paraların tamamını alıp, millete verecektir."