CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine açtığı 1 milyon TL tazminat talepli davada 'bundan sonraki süreçte daha dikkatli olması yönünde' karar çıkmasının ardından bir video daha çekti. 

'Gücenme' notunu düştüğü videoda, mahkemeden 'tedbir kararı' çıkmasına neden olan ‘olsan olsan beşli çetenin tahsildarı olursun’ sözlerini tekrarlayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Sevgili halkım merhaba, geçenlerde şahsım her zamanki gibi yine bana hakaretler edip, kendisini ekonomist ilan etti. Ben de kendisine ‘olsan olsan beşli çetenin tahsildarı olursun’ dedim. Beyefendi incinmiş, hemen mahkemeye koşmuş. Bu tanıma ihtiyati tedbir kararı çıkartmaya çalışıyor. Bizim memlekette tahsildara, tahsildar derler. Çeteye de çete. Gocunacak bir şey yok. Bak Türk Dil Kurumu ne diyor; Bir kimseye veya bir kuruluş adına para toplamakla görevli kimseye ‘tahsildar’ denir. Ayıp olan şey, bunu halk için yapacağın yerde beşli çete için yapman. Sevgili şahsım, tahsildara ekonomist denmez bizim memlekette, gücenme."