CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kastederek "Kıskanıyor İBB Başkanı’nı, niye kıskanıyorsun, senin yıllardır çözemediğini belediye başkanımız çözecek" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

Kavala 1541 gündür hapiste. Adalet için mahkemelerimiz var, uluslararası hukuk var. Bir kişinin haksız yere uzun süre hapiste tutulması en büyük adaletsizliktir. Bu sorunu çözmek inşallah Millet İttifakı’na nasip olacak.

Genç bir avukata yetki veriliyor, yolsuzluk yapanları, sosyal medyadan çıkarmak istiyorlar. Davaları kabul edin dendi. Gerekirse o avukatın adını açıklayacağım. Kul hakkı yiyenin hesabını soracağız.
Kıskanıyor İBB Başkanı’nı, niye kıskanıyorsun, senin yıllardır çözemediğini belediye başkanımız çözecek.

Aileden biri mutfağa girince hüzne kapılmamalı, dolabı dolu olmalı.

Vatandaş sanıyor ki MB'de faiz düştü bütün bankalarda da düştü, tam bir aldatmaca.

Devleti deneme tahtasına çevirirseniz, sonra da Hazine'den büyük paraları bir avuç kişiye verirseniz yoksulluk artar.

Toplam kamu borcunun yüzde 16'sı sabit faiz, yüzde 66'sı dövize endeksli, yüzde 19'u enflasyona endeksli.

Şanlıurfa Belediye Başkanlığı'nı verin, çiftçilere elektriği bedava vereceğiz dedim. Birilerini rahatsız etmiş bundan. Elektriğin belediyelerin görev alanında olmamasına rağmen, dünyadan haberi yok. Her sözün mutlaka altyapısı vardır. Büyükşehir belediye başkanlığını bize verdiğinizde, güneş tarlaları olacak orda. 3 yılda yapacağız bunu.

Erdoğan'ı konuşmanın bir anlamı yok artık. Zaten 'çirkin küfürbaz dil' onun dili, biz o seviyeye inmeyiz. Mesele Erdoğan değil mesele Türkiye.