Ankara’da yaşanan katliamın ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu’yla görüşen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri ve Adalet bakanlarının istifasını istediğini Davutoğlu’na ilettiğini aktardı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile yaptığı görüşme sonrası, "İki bakan da eğer bu halka, ölen insanlara, onların ailelerine saygı gösteriyorlarsa, görevlerinden ayrılmalılar," dedi. Kılıçdaroğlu, "Bu insanların can ve mal güvenliğini korumak hükümetin temel görevidir. Ama 95 yurttaşımız hayatını kaybetti. Üç sayın bakanın TV ekranındaki açıklamalarına şahit olduk. Bir gazeteci arkadaşımızın sorusu üzerine İçişleri Bakanı güvenlik açığının olmadığını, önlemlerin alındığını ama önlemlerin Kızılay’da alındığını, toplantı yerinde alınmadığını itiraf etti," dedi.

Kılıçdaroğlu, Davutoğlu ile yaptığı görüşmeye ilişkin olarak şunları aktardı:

ADALET BAKANI'NIN GÜLMESİ

"Sayın Davutoğlu’na bu İçişleri Bakanı’nın istifa etmesi gerektiğini söyledim. Suudi Arabistan’da bile kral bu tür olaylarda belli kararları alırken, biz bu olayda kimi sorumlu olarak alacağız karşımıza? Bu işin siyasi sorumlusu kim? Sayın Bakan görevinden ayrılmıyorsa azledilmesi gerektiğini ifade ettim.

"Adalet Bakanı’nın görüntüsü tam bir ibretlik. Toplum ağır bir travma yaşıyor, Adalet Bakanı gülümsüyor. Bu bakan o koltukta oturamaz. Eğer topluma saygı gösteriyorlarsa, bu ülkenin insanlarına saygı gösteriyorlarsa, iki bakanın da (İçişleri ve Adalet) görevlerinden ayrılmaları gerekiyor. Bu talebi Sayın Davutoğlu’na bildirdim. Sayın Davutoğlu, olayı müfettişlere havale ettiğini, gelen rapora göre tavır takınacağını ifade etti.

"İki bakan da eğer bu halka, ölen insanlara, onların ailelerine saygı gösteriyorlarsa, görevlerinden ayrılmalılar. Siyasi sorumluluğun gereğini yerine getirmeliler. Ama bu iki bakan rapor beklenmeden görevden alınmalılar. Bu yapılmadığı taktirde, bu olay daha çok su kaldırır.

AKP'LİLERİN ATTIĞI TWEET'LER

"Aydın Ünal ve Burhan Kuzu’nun attığı tweetleri de Sayın Davutoğlu’na sordum. Hele hele Burhan Kuzu’nun 'halk kaosu seçti' tweeti milli iradeye saygısızlıktır. 'Vampire benziyor' tweetini söyledim. Sayın Davutoğlu da bana bazı CHP’lilerin attığı tweetleri söyledi. Ben gereğini yapacağımı söyledim, Sayın Davutoğlu da gereğini yapacağını söyledi.

SEDAT PEKER’İN RİZE EYLEMİ

"Bir mafya babasının Rize’de yaptığı miting. Kendisine söyledim; hukuk devletiyiz, demokrasiyi savunuyoruz. Ama bir mafya babası çıkmış miting yapıyor, 'oluk oluk kan akacak' diyor. Bir Cumhuriyet Savcısı da çıkıp bir şey yapmıyor. Acaba Cumhuriyet savcıları onun emrinde mi?

"DEMİRTAŞ KENARDA BIRAKILMAMALI"

"Sayın Selahattin Demirtaş’ın da kenarda bırakılmaması gerektiğini söyledim. Başbakan’ın bütün siyasi partilere eşit mesafede durması gerektiğini kendilerine ifade ettim.

"Şu endişemi de ilettim. Siyaset sistemi çözüm üretemez noktaya geliyor. Böyle bir algı oluşuyor. Ve bu algı çok tehlikeli bir algıdır. Ülkede bir sorun veya yanlışlık varsa bunu çözecek olan siyasettir.

"Siyasetin çözüm üretemediği yönündeki algı, Türkiye’yi başka şeylere sürükleyebilir.

"Bütün bu olanlara rağmen kimse umudunu yitirmesin. CHP olduğu sürece hiç kimse Türkiye’nin geleceğinden endişe etmesin. Her olayın üstüne gidiyoruz. Bütün sorunlara kavga etmeden, olgunlukla eğiliyoruz."

CANLI BOMBA

"Ankara’daki patlamayla ilgili bilgi verildi. Bazı ayrıntılar var ama kamuoyuyla paylaşmak doğru olmaz. İki canlı bomba, ikisinin de erkek olduğu söyleniyor. Arkasındaki örgüte ilişkin bir isim verilmedi. Görüşmede Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı bazı konularda bilgi verdi. MİT Müsteşarı toplantıya gelmedi."