CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Meclis grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin "Devlet CHP'nin ağır kusurlu siyasetini ifşa etmek amacıyla arkadaşlarımızı Anadolu'ya gönderiyorum" açıklamasına yanıt veren Kılıçdaroğlu “Memnun oluruz, MHP vatandaşla muhatap olur. CHP ile gurur duyuyorum. Cumhur İttifakı’nın ortağını milletin arasına girmek için yol gösteriyoruz” dedi.

AKP hükümetinin ekonomi politikalarını eleştiren, çiftçilerin sorunlarını tek tek anlatan Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Yabancıya değil, bu memlekete, bizim insanımıza çalışacağız.

Eleştiriyle beraber çözüm de üretmek zorundayız. Kış geliyor, yağmur gibi zamlar geldi.

İktidara 'Kara kış Fonu kurun' dedim, vatandaş için kullanın dedim. Elektrik faturalarında KDV'yi, TRT payını kaldırın dedik. Tarifeli sisteme geçin, düşük gelirler daha düşük fatura ödesinler diye. Dünyadaki gelişmeleri de izliyoruz. Dünya ne yapıyor, bizimkiler ne yapıyor?

CHP'li belediyelerde Kara Kış Fonu' benzeri bir çalışmayı tamamladık. Belediyelerimiz devreye girecek. Onların yapmadığını biz yapacağız. Gönül isterdi ki iktidar olalım Türkiye'nin her yerinde biz yapalım. Hükümetin yapamadığını, Saray'ın yapamadığını biz yapacağız. Kara Kış Fonu kur dedim, akıl verdim, sana yol gösterdim. Senin çevrenin sana göstermediği aklı sana verdim ama sen bildiğini okuyorsun. Ama bizim belediyeleriniz hiçbir ayrım yapmadan milletimizin yanında. AKP'li, MHP'li yok. Herkesi kucaklıyoruz.

Her bir sektörün sorunlarıyla da belediye başkanlarımız ilgileniyor.

Ülkeyi yönetemiyorlar, kara kış geliyor seslerini çıkarmıyorlar. Talimat alamadıkları için yapmıyorlar. Ama biz kendi belediyelerimizde vatandaşlarımızın kara kışı atlatması için her şeyi yapacağız.

Biz milletimizin hakkını hukukunu savunuyoruz.

Dışarıda tam bir kuzu, Biden'ı görünce gözleri gülüyor. Türkiye böyle bir tabloyla hiç karşılaştı mı. Derdi 'Acaba onunla 1 saat oturabilir miyim, bir fotoğraf çektirebilir miyim?' Öyle yapacak ki onun şurekası onu kahraman ilan etsin.

Dışarıda kuzu, içeride Kaplan.

-Haksız yerde içeride tutulan Demirtaş ve Kavala var. Benim vicdanım kabul etmiyor. Bizim görevimiz adalettir. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytansa o şeytanlar başka yerde oturuyor. Bunların tek suçu var; pasaportları Amerikan pasaportu değil... Böyle bir rezaletle Türkiye hiç karşı karşıya kaldı mı? Onların hapiste tutulması yanlış.

-Aslansın, kaplansın diyorlar. Sen olsa olsa kağıttan kaplansın. Bütün otokratların sahip olduğu bütün özelliklere sahip. Vatandaşı gözü görmüyor. Kendisine seslenelim, ya 'Şahsım' şu garibanların gözlerine bir bak bakalım. Hangi dramlarla, hangi acılarla karşı karşıyalar. Buradan net söylüyorum: Seni Biden kurtaramaz. Senin geleceğin bu milletin elinde. Sandığı getireceksin ve millet sana gerekli dersi o sandıkta vereceğiz. Biden'ın gözlerine bakıyorsun heyecanlanıyorsun ama bu millet senin gözlerine bakıp hiç heyecanlanmıyor."